Fontana di Trevi

Asetu selkä suihkulähteeseen päin. sitten heitä kolikko oikealla kädellä vasemman olkapään yli lähteeseen. Tiedät palaavasi Roomaan uudelleen!
Näin, jos siis uskot legendaan. Trevin suihkulähde on epäilemättä Rooman tunnetuin suihkulähde. Se on rakennettu barokkityyliin ja sijaitsee Trevin kaupunginosassa.

Okeanoksen tarina

Ennen kuin Trevin suihkulähdettä alettiin rakentaa vuonna 1735, sijaitsi paikalla Aqua Virgon akvedukti. Vesijohto tarjosi vettä Rooman asukkaille yli 400 vuoden ajan. Paavi Klemens XII päätti rakentaa tälle paikalle suihkulähteen ja julisti kilpailun kauneimman suihkulähteen suunnittelusta.

Suunnittelukilpailun voitti Allessandro Galilei (tähtitieteilijä Galileo Galilein kaukainen sukulainen).

Mutta tehtävä annettiin myöhemmin arkkitehti Nicola Salville, joka piirsi suihkulähteen. Valitettavasti Nicola Salvi ei ehtinyt saada työtään valmiiksi ennen kuolemaansa, joten kuvanveistäjä Giuseppe Pannini viimeisteli suihkulähteen rakentamisen vuonna 1762. Mukana projektissa oli myös kuvanveistäjä Pietro Bracci, joka veisti Salvisin piirustusten mukaan suihkulähteen upean patsaan, joka esittää valtameriä hallitsevaa Okeanos-jumalaa (josta sana ocean eli valtameri tulee).

Kohtaamispaikka iltaisin

Trevin suihkulähde ei ole tunnettu vain mielenkiintoisesta historiastaan. Vuonna 1960 julkaistiin kuuluisan ohjaajan Federico Fellinin ohjaama kulttielokuvan La Dolce Vita (Makea elämä). Täällä kuvattiin elokuvan kuuluisa uintikohtaus – kohtaus, jossa ruotsalainen näyttelijä Anita Ekberg käy rohkealla yöuinnilla yhdessä italialaisen tähtinäyttelijän Marcello Mastroiannin kanssa. Suihkulähteessä uiminen on nykyisin kielletty, mutta iltaisin kauniisti valaistu suihkulähde on yleinen kohtaamispaikka niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa.

Täällä istutaan alas seurustelemaan johonkin mukavista ulkokahviloista ja seurataan vilkasta iltaelämää tai käydään heittämässä kolikko lähteeseen.