Piazza Navona

Italiassa aukiot ja torit eli piazzat ovat luonnollisia kokoontumispaikka paikallisille. Piazzoilla vaihdetaan kuulumiset naapureiden kanssa, puhutaan säästä, pelataan jalkapalloa ja syödään jäätelöä. Huolimatta Rooman suurkaupungin vilskeestä ja sen valtavista matkailijamääristä, piazzoilla on edelleen tehtävänsä virkistäytymispaikkoina. Piazzalla voit istahtaa hetkeksi alas ja lepuuttaa jalkojasi. Ja samalla tietenkin voit seurailla ihmisiä, kuunnella suihkulähteiden rentouttavaa kohinaa ja ihailla talojen kauniita julkisivuja.

Yksi kuuluisimmista aukioista

Yksi Rooman tunnetuimmista aukioista on Piazza Navona, jolla on jatkuvaa elämää ja liikettä. Kuten useimmissa paikoissa Roomassa, historia on läsnä myös täällä – aukio sijaitsee Domitianuksen stadionin vuoden 86 jaa historiallisilla jäännöksillä. Stadionilla pidettiin urheilukilpailuja usein jopa 30 000 katsojan edessä. 1600-luvulla aukio sai nykyisen barokkiarkkitehtuurin muotonsa, kun silloinen paavi oli antanut tunnettujen taiteilijoiden lyödä leimansa paikkaan. Yhdestä valmistuneista rakennuksista tuli paavin uusi koti ja aukiosta muodostui näin todellinen kunniapaikka Roomassa.

Piazzalla päähuomio kiinnittyy kauniiseen Sant'Agnese in Agonen kirkkoon, joka on omistettu St Agnes -pyhimykselle. Muista käydä ihailemassa kaunista kupolia myös sisältäpäin!

Kolme merkittävää suihkulähdettä

Kirkon lisäksi aukion suihkulähteet ovat Piazza Navonalla erityisiä, niitä on nimittäin täällä kolme vierekkäin. Kirkkaimpana loistava tähti, Fontana dei Quattro Fiumi, sijaitsee kuin konvehtirasian hienoin konvehti – keskellä piazzaa. Suihkulähde kuvaa neljää jumalaa muinaisen obeliskin alapuolella, mikä muistuttaa Piazza San Pietron muistomerkkiä. Fontana dei Quattro Fiumin lisäksi aukion kummassakin päässä on suihkulähde, kaunis vaaleanpunainen Giacomo Dellas Portas Fontana del Moro ja meren jumalan koristama Fontana del Nettuno.

Piazza Navonalla voit nähdä hääpareja poseeraamassa kameralle ja taitavia taiteilijoita täydessä työn touhussa ikuistamassa piazzan miljöötä siveltimillä. Koko aukiota ympäröivät terassit, joilla on mukava pysähtyä hetkeksi ja nauttia jotain hyvää syötävää ja juotavaa.