Pietarinkirkko

Katolilaisuuden pääkirkko, Pietarinkirkko, on Vatikaanin helmi ja myös yksi Rooman suosituimmista nähtävyyksistä. Tyypillisen kupolin on suunnitellut kukas muukaan kuin Michelangelo, ja sitä kutsutaan joskus "Rooman kahdeksanneksi kukkulaksi".

Maailman suurin kristillinen kirkko

Upeaa kirkkoa pidetään maailman suurimpana kristillisenä kirkkona. Se on nimetty apostoli Pietarin mukaan, jonka uskotaan haudatun alueelle. Kirkon rakentaminen aloitettiin 1500-luvun alkupuolella, mutta kirkko vihittiin käyttöön vasta vuonna 1626. Kirkossa pidettävään jumalanpalvelukseen mahtuu kerralla peräti 80 000 ihmistä.

Pietarinkirkkoon liitetään myös mielenkiintoinen pohjoismainen yksityiskohta. Monet ruotsalaiset nimittäin yhdistävät Vatikaanin ja Pietarinkirkon kuningatar Kristinaan, joka vuonna 1654 ilmoitti Uppsalan linnassa hämmästyttävän päätöksen luopua kruunusta muuttaakseen Roomaan. Entinen Ruotsin kuningatar on haudattu Vatikaanin luoliin Pietarinkirkon alle.

Ikimuistoinen ja vaikuttava kokemus

Käveleminen Pietarinkirkon ympäristössä on ikimuistoinen ja vaikuttava kokemus, silmiin osuu jatkuvasti uutta nähtävää. Sieviä maalauksia, upeita pylväitä, hauraita lasi-ikkunoita, hienoja patsaita, kauniisti kuluneita marmorilattioita ja huolellisesti aseteltuja mosaiikkikuvioita – kirkko on kuin taideteos jo itsessään.

Sisäänpääsy Pietarinkirkkoon on maksuton, mutta suosittelemme menemään myös ylös suurelle kupolille, nähdäksesi koko komeuden. Pääsy ylös hissillä tai portaita maksaa muutaman euron. Kupolikatolta pääset vielä kiemuraisia ja kapeita portaita kupolin parvekkeelle, josta avautuu hämmästyttävän kaunis näkymä yli Vatikaanin ja Rooman. Huomioi, että portaat eivät sovi ahtaiden ja korkeiden paikkojen pelosta kärsiville. Ylhäällä odottavat näköalat ovat toisaalta Michelangelon maalauksien luokkaa – takuuvarmasti pienen vaivan arvoista!

Muista pukeutua pukukoodin mukaan ja kunnioittaa Pietarinkirkkoa uskonnollisena pyhäkkönä. Eli, polvipituinen hame / shortsit ja olkapäät peitettyinä. Älä myöskään pidä hattua päässä. Roomassa liikut helposti kävellen, ja myös Pietarinkirkolle saavut helpoiten jalkaisin.