Trastevere

Mukulakivikujia, kapeita kujia, kivoja baareja, viihtyisiä trattorioita, hauskoja kauppoja, trendikkäitä taidegallerioita ja kuhisevaa elämänmenoa.

Tervetuloa Trastevereen – yhteen Rooman trendikkäimmistä ja mukavimmista kaupunginosista!

Rooman historiallinen ydinkeskusta

Trastevere kuuluu ns. Rooman historialliseen ydinkeskustaan. Renessanssin aikana, kun paavit kunnostivat talojen julkisivuja ja rakensivat upeita suihkulähteitä, he hyppäsivät Trasteveren yli. He eivät pitäneet kannattavana kunnostaa köyhempiä kaupunginosia. Tämän ansiosta kaupunginosa on säilyttänyt keskiaikaisen viehätyksensä. Täällä ei ole suuria palatseja, mutta sitä enemmän kauniisti kuluneita persikanvärisiä taloja ja kukoistavia sisäpihoja.

Aiemmin alue houkutteli työväenluokkaa, köyhiä taiteilijoita ja opiskelijoita, jotka pystyivät vuokrata katon päänsä päälle pienellä rahalla. Näin ei enää ole. Trastevere on muuttunut työväenluokan kaupunginosasta kortteleiksi, joista lähinnä vain paksun lompakon omaavilla ihmisillä on varaa hankkia asunto.

Hyvän ruuan kortteleita

Trasteveressä vallitsee mukavan rento ilmapiiri. Joka kulman takana on hyviä ravintoloita ja baareja. Ravintoloita, joissa tarjoillaan kaikkea klassisesta italialaisesta kotiruuasta moderneihin kulinaarisiin herkkuihin. Ja tietysti on myös paljon pastapaikkoja, pizzerioita ja jäätelöbaareja, joiden makumaailmaa et uskonut olevan olemassakaan. Ja keskellä tätä kaikkea – ihanaa sykkivää elämänmenoa.

Trastevere on yksinkertaisesti kaupunginosa, joka ei nuku koskaan.