Vatikaani

Vatikaani – vieraile paavin luona Rooman keskustassa

Joka vuosi ihmiset ympäri maailmaa tekevät pyhiinvaelluksen Rooman keskustassa sijaitsevaan Vatikaaniin, josta on tullut myös yksi kaupungin suurimmista nähtävyyksistä. Tämä paikka maan päällä on ollut paavin hallinnoima 1400-luvulta lähtien, mutta monien vaiheiden jälkeen siitä tuli itsenäinen valtio vasta vuonna 1929.
Vaikka matkailijat tulevat tänne nauttimaan alueen kuuluisista kulttuuriaarteista, Vatikaanin päätehtävänä on varmistaa Pyhän istuimen itsenäisyys, koska roomalaiskatolisen kirkon ja sen johtajien ei tulisi olla riippuvaisia mistään muusta maallisesta vallasta.

Sixtuksen kappeli – muinaisia taideteoksia

Vatikaanissa on parikymmentä arvostettua ja suosittua museota, joista vähäisin ei liene Sikstuksen kappeli. Paavin yksityisessä kappelissa saat vilauksen taideteoksista, joilla on kunnia koristaa kappelin sisäpuolta. Kuuluisin ja puhutuin, kuten olet ehkä nähnyt historiakirjoissa, on luomistarinan kattomaalaus. Vertaansa vailla oleva teos on itsensä Michelangelon pensselin jälkeä. Lisäksi museossa on näytteillä vaikuttavia taidekokoelmia ympäri maailmaa, eri aikakausilta läpi historian.

Ennen vierailua – 3 asiaa, jotka on hyvä ottaa huomioon

  1. Jonot Vatikaanin museoihin ovat pitkiä, joten kannattaa suunnitella vierailu ilman tiukkaa aikataulua.
  2. Vatikaani on pyhä paikka, ja aivan kuten muissakin pyhäköissä ympäri maailmaa, täällä on tärkeää osoittaa kunnioitusta. Shortsien/hameiden tulee ulottua polvien yli ja myös hartiat on peitettävä.
  3. Jos haluat nähdä paavi Franciscuksen (jota kutsutaan myös lempinimellä "papa"), voit liittyä tuhansien muiden vierailijoiden seuraan keskiviikkona, jolloin pidetään julkinen yleisöaudienssi. Tilaisuuteen osallistuminen edellyttää etukäteen varattuja ilmaisia lippuja.