Hyvä tietää: Venetsia

 • Pääkaupunki

  Rooma
 • Valuutta

  Euro (EUR)
 • Kieli

  Italia
 • Väkiluku

  60 600 000
 • Aikaero

  -1 tunti

Hyvä tietää

 • Tärkeä tietää

  Venetsiaan lennetään reittilennolla, Aeorporto Marco Polo di Venezian lentokentälle. Reittilennon ansiosta voit valita matkasi keston joustavasti.

  Kohteessa ei ole oppaitamme, mutta tavoitat heidät online-keskuksestamme puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä – kaksi viikkoa ennen matkaa, ja aina kotiinpaluuseen saakka.

  Matkustajavero
  Hotellille tulee maksaa saavuttaessa matkustajaveroa n. 2–5 e/matkustaja/yö. Vero koskee kaikkia yli 9 vuotiaita.

  Valuutta ja luottokortit
  Euro. Luottokortit hyväksytää maksuvälineenä useimmista paikoissa. Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtokonttoreista.

  Aikaero
  Suomen aika -1 t.

 • Rannat

  Pitkulainen Lidon saari sijaitsee noin vartin kestävän venematkan päässä Venetsian keskustasta. Täällä Venetsian laguunilla sinua odottaa lomakohde pitkine rantoineen.

 • Muista tämä

  Santa Maria dei Miracoli, venetsialaisten suosituin vihkikirkko.

  Peggy Guggenheim Collection – taidemuseo Canal Granden varrella modernin taiteen ystäville. Museossa on useimpien suurten 1900-luvun taiteilijoiden teoksia.

  Karnevaalit helmikuussa. Ihmispaljoudesta huolimatta Venetsian karnevaalit, jonka juuret ulottuvat aina keskiajalle asti, on upean värikäs ja hieman hulvaton tapahtuma, joka tarjoaa taidokkaasti koristeltuja kasvonaamareita ja mahtavia pukuja.

  Harrys Bar, jo Hemingwayn ajoilta, on korkeista hinnoistaan huolimatta kaikkien mennyttä aikaa haikailevien amerikkalaisten ehdoton käyntikohde.

  Café Florian – kahvila, jonka juuret ulottuvat 1700-luvulle, on tunnettu livemusiikistaan. Kahvila on hinnaltaan kallis, mutta tunnelmaltaan ainutkertainen.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Venetsian julkinen liikenne muodostuu vaporeteista, pienistä lautoista, jotka kuljettavat matkailijoita ja paikallisia kaupungin lukuisia kanavia pitkin. Lippuja voi ostaa asemilta, sanomalehtikioskeilta tai suoraan lautoilta. Jonojen välttämiseksi ja yksittäisten lippujen oston sijaan suositellaan kolmen päivän lippua, jolla voi kulkea Venetsian sisällä ja sen ympäröivillä saarilla. Canal Granden ylittämiseen löytyy traghettoja, suuria gondoleja, joiden pysäkit sijaitsevat siltojen välillä.

  Jopa Venetsian kansainväliseltä lentoasemalta, mantereella sijaitsevalta Aeorporto Marco Polo di Venezialta, kulkee vaporettoja säännöllisesti vanhaan kaupunkiin. Venekuljetus lentoasemalta hotellisi lähellä sijaitsevalle pysähdyspaikalle kestää noin 1,5 tuntia. Meno-paluulippuja vaporettoihin voi ostaa lentoasemalta.

  Jos haluat nopeamman – mutta huomattavasti kalliimman – venekuljetuksen, voit varata kuljetuksen pienemmällä moottoriveneellä. Lisäksi löytyy mahdollisuus bussikuljetukseen, joka kulkee Venetsian vanhan kaupungin ja mantereen välisen pitkän sillan yli. Bussimatka kestää noin 30 minuuttia.

 • Turistivero

  Turistivero 3–5 euroa/hlö/yö maksetaan saavuttaessa hotellille. Vero koskee yli 10-vuotiaita matkustajia.

 • Lentoaika

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.