Hyvä tietää: Venetsia

 • Pääkaupunki

  Rooma
 • Valuutta

  Euro (EUR)
 • Kieli

  Italia
 • Väkiluku

  60 600 000
 • Aikaero

  -1 tunti

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingistä Venetsiaan n. 3 t.

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Rannat

  Pitkulainen Lidon saari sijaitsee noin vartin kestävän venematkan päässä Venetsian keskustasta. Täällä Venetsian laguunilla sinua odottaa lomakohde pitkine rantoineen.

 • Koe enemmän

  Santa Maria dei Miracoli, venetsialaisten suosituin vihkikirkko.

  Peggy Guggenheim Collection – taidemuseo Canal Granden varrella modernin taiteen ystäville. Museossa on useimpien suurten 1900-luvun taiteilijoiden teoksia.

  Karnevaalit helmikuussa. Ihmispaljoudesta huolimatta Venetsian karnevaalit, jonka juuret ulottuvat aina keskiajalle asti, on upean värikäs ja hieman hulvaton tapahtuma, joka tarjoaa taidokkaasti koristeltuja kasvonaamareita ja mahtavia pukuja.

  Harrys Bar, jo Hemingwayn ajoilta, on korkeista hinnoistaan huolimatta kaikkien mennyttä aikaa haikailevien amerikkalaisten ehdoton käyntikohde.

  Café Florian – kahvila, jonka juuret ulottuvat 1700-luvulle, on tunnettu livemusiikistaan. Kahvila on hinnaltaan kallis, mutta tunnelmaltaan ainutkertainen.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Venetsian julkinen liikenne muodostuu vaporeteista, pienistä lautoista, jotka kuljettavat matkailijoita ja paikallisia kaupungin lukuisia kanavia pitkin. Lippuja voi ostaa asemilta, sanomalehtikioskeilta tai suoraan lautoilta. Jonojen välttämiseksi ja yksittäisten lippujen oston sijaan suositellaan kolmen päivän lippua, jolla voi kulkea Venetsian sisällä ja sen ympäröivillä saarilla. Canal Granden ylittämiseen löytyy traghettoja, suuria gondoleja, joiden pysäkit sijaitsevat siltojen välillä.

  Jopa Venetsian kansainväliseltä lentoasemalta, mantereella sijaitsevalta Aeorporto Marco Polo di Venezialta, kulkee vaporettoja säännöllisesti vanhaan kaupunkiin. Venekuljetus lentoasemalta hotellisi lähellä sijaitsevalle pysähdyspaikalle kestää noin 1,5 tuntia. Meno-paluulippuja vaporettoihin voi ostaa lentoasemalta.

  Jos haluat nopeamman – mutta huomattavasti kalliimman – venekuljetuksen, voit varata kuljetuksen pienemmällä moottoriveneellä. Lisäksi löytyy mahdollisuus bussikuljetukseen, joka kulkee Venetsian vanhan kaupungin ja mantereen välisen pitkän sillan yli. Bussimatka kestää noin 30 minuuttia.

 • Ostokset

  Venetsia on jo satojen vuosien ajan ollut tunnettu lasistaan, täällä on edelleen useita lasinpuhaltajia, jotka valmistavat venetsialaista lasia perinteisellä tavalla.

  Helmikuisin järjestettävien karnevaalien vuoksi tarjolla on runsaasti värikkäitä ja kauniisti koristeltuja karnevaalinaamioita. Tietysti Venetsiassa on myös italailaisia merkkivaatteita ja laukkuja myyviä liikkeitä. Hintataso on hieman italialaista hintatasoa korkeampi.

  Esimerkiksi Piazza Santa Margheritalla pidetään markkinat, joilla on mahdollista ostaa tuoreita hedelmiä, kalaa ja äyriäisiä.

 • Aikaero

  Suomen aika -1 t.

 • Omatoimimatka

  Venetsiaan lennetään reittilennolla, Aeorporto Marco Polo di Venezian lentokentälle. Reittilennon ansiosta voit valita matkasi keston joustavasti.

  Kohteessa ei ole oppaitamme, mutta tavoitat heidät online-keskuksestamme puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä – kaksi viikkoa ennen matkaa, ja aina kotiinpaluuseen saakka.

 • Liikuntaesteiset

  Venetisa on varsin vaikeakulkuista kiemurtelevine kanaaleineen, lukuisine siltoineen, kapeine kujineen, mukulakivikatuineen ja portaineen.

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Turistivero

  Turistivero 3–5 euroa/hlö/yö maksetaan saavuttaessa hotellille. Vero koskee yli 9-vuotiaita matkustajia.

 • Tärkeä tietää

  Valuutta ja luottokortit
  Euro (EUR)
  Luottokortit hyväksytää maksuvälineenä useimmista paikoissa. Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtokonttoreista.