Hyvä tietää: Sal Rei

 • Pääkaupunki

  Praia
 • Valuutta

  Kap Verden escudo (CVE), Euro
 • Kieli

  Portugali
 • Väkiluku

  n. 5 000
 • Adapteri

  220 V, adapteria ei tarvita
 • Aikaero

  – 3 tuntia
 • Matka lentokentältä

  n. 15–30 min.

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Lentoaika Helsingistä Boavistalle n. 8 t 10 min.
  Paluumatka Boavistalta Helsinkiin n. 9 t 25 min., sisältää teknisen välilaskun Salin saarelle.

 • Matka lentokentältä

  Matka lentokentältä Sal Reihin on n. 8 km ja Riu Karamboaan n. 1,5 km. Kuljetusaika noin 10–30 min.

  Varaa bussikuljetus tai yksityinen kuljetus lisäpalveluna. Varausvaiheessa näet saatavilla olevat kuljetusvaihtoehdot.

  Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »

 • Rannat

  Boavistalla on useita rantoja hotellien läheisyydessä sekä kilometrien pituisia rakentamattomia hiekkarantoja etelärannikolla. Yksi Boavistan hienoimmista rannoista, jolla useat hotellimme sijaitsevat, on nimeltään Praia de Chaves. Keskustan parhaat rannat ovat hotelli Estorilin lähettyvillä.

  Vedenalaisia virtauksia ja ajoittain erittäin korkeita aaltoja saattaa esiintyä.

 • Koe enemmän

  Sal Reissä on purje- ja leijalautailukeskus. Varusteita vuokrataan ja opetustunteja on saatavilla. Muita aktiviteetteja ovat sukellus ja syvänmerenkalastus.

  Karnevaalit helmi–maaliskuun vaihteessa. Tarkka päivä ei tiedossa. Kaikilla saarilla on omat karnevaalinsa, São Vicentellä suurimmat.

  Kannattaa ehdottomasti kokeilla herkullista hummeriateriaa paikallisessa ravintolassa.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Etäisyydet
  Boavistan lentokentältä Sal Reihin n. 8 km.
  Riu Karamboaan n. 1,5 km.

  Liikenneyhteydet
  Suppea infrastruktuuri ja liikenneyhteydet.

  Paikallisbusseja ei ole. Takseja on jonkin verran, mutta varsinkin iltaisin saatat joutua odottamaan vapaata autoa jopa 20 minuuttia.

  Tiet ovat paikoin huonokuntoisia. Emme suosittele autonvuokrausta.

  Sal Reissä on muutamia polkupyörävuokraamoja.

 • Lasten kanssa

  Sal Reissä on muutamia pienehköjä supermarketteja. Suurin on nimeltään Boas Compras ja se sijaitsee Sal Rein pohjoisosassa, lähellä Marine Clubia. Supermarketissa myydään paikallisia lastenruokia ja vaippoja.

  Riu Karamboassa, Sal Rein eteläpuolella, on supermarket hotellialueella. Sieltä voit ostaa vaippoja, lastenruokia purkeissa, tutteja ja tuttipulloja.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Sal Reissä on noin 15 ravintolaa. Useimmat niistä on kala- ja äyriäisravintoloita. Myös muutamia ravintoloita, joiden ruokalista on kattavampi sekä muutama italialainen.

  Lomakohde on erittäin rauhallinen. Sal Rein keskustassa on muutama paikallinen baari ja Praia Estorilin rannan äärellä muutama rantabaari.

 • Ostokset

  Sal Rein ostosmahdollisuudet ovat vähäiset – matkamuistomyymälöitä, muutama paikallinen vaatekauppa ja yksi kenkäkauppa.

 • Hintataso

  Kaupassa: 1 l vesipullo n. 1 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 1 e.
  Ravintolassa: Olut (50 cl) n. 3,50 e, kevyt lounas n. 8,50 e, kevyt päivällinen n. 8,50 e.

 • Asukasluku

  Sal Reissa on n. 5 000 vakituista asukasta. Matkailukauden aikana n. 7 000.

 • Adapteri

  220 V. Adapteria ei tarvita.

 • Turistivero

  Kap Verdellä peritään hotelli-/turistiveroa n. 2 e/pv/hlö (16 vuotta täyttäneiltä). Vero maksetaan suoraan hotellille.

 • Liikuntaesteiset

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Tärkeä tietää

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Valuutta ja luottokortit
  Kap Verden escudo (CVE).

  Escudoja ei voi vaihtaa Suomessa. Euro hyväksytään escudon rinnalla maksuvälineenä kaupoissa ja ravintoloissa. Yleisesti ravintolat ja kaupat hyväksyvät vain käteisen rahan, ei luottokortteja.

  Sal Rein torin ympärillä on pankkeja ja pankkiautomaatteja. RIU Karamboa -hotellissa on myös pankkiautomaatti. Käteistä nostettaessa peritään n. 3–12 euron lisämaksu, riippuen omasta pankistasi.

  VISA ja VISA Electron ja MasterCard toimivat yleisesti pankkiautomaateissa, korteilla voi kuitenkin nostaa rahaa myös pankista (palvelumaksu n. 18 e, passi mukaan).

  Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtokonttoreista.

 • Lisätietoja

  Virtakatkoksia esiintyy, samoin kuin katkoksia vedenjakelussa.

  Hiekkamyrskyjä esiintyy Kap Verdellä, erityisesti joulu–tammikuussa, jolloin näkyvyys on heikkoa. Hiekkamyrskyjen johdosta saatetaan joskus myös retkiä joutua perumaan. Samalla ajanjaksolla aallot ovat usein korkeampia kuin yleensä, ja uiminen saattaa olla vaarallisempaa.

  Sairaanhoito ei toimi yhtä hyvin kuin Pohjoismaissa. Englantia puhuvia lääkäreitä on, mutta vakavissa sairaustapauksissa tai onnettomuustapauksissa saattaa kuljetus Eurooppaan olla välttämätöntä. Tästä syystä on erittäin tärkeä ottaa kattava matkavakuutus kun matkustat Kap Verdelle.

  Kap Verden kunnallinen puhtaanapito ei vastaa pohjoismaista tasoa ja esim. roskakorit ovat harvinaisia.

 • Passi ja viisumi

  Passi: Kap Verdelle matkustettaessa passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen.

  Viisumisäännöt pohjoismaalaisille matkustajille:
  1.1.2019 alkaen matkoista peritään ns. lentokenttävero (Airport Security Tax), joka maksetaan matkavarauksen yhteydessä (31 e/hlö). Käytännössä matkustajan tulee edelleen ilmoittaa täydentävät matkustajatiedot Minun lomani -sivulta (https://www.tui.fi/omat-sivuni/kirjaudu-sisaan) löytyvällä lomakkeella, viimeistään 10 vrk ennen matkalle lähtöä. Tarvittavat tiedot ovat matkustajien täydelliset nimitiedot, syntymäaika, passin numero, kansalaisuus ja passin viimeinen voimassaolopäivä. Mikäli tietoja ei ole ilmoitettu viimeistään 10 vrk ennen matkalle lähtöä, tulee matkustajan maksaa lentokenttävero (3 400 CVE, n. 31 e/hlö) lentokentällä maahan saapuessaan (käteismaksu).

  Jos et ole Pohjoismaiden kansalainen, tulee sinun itse tarkistaa viisumitarve ja tarvittaessa hankkia viisumi Kap Verden edustustosta (suurlähetystö mm. Saksassa, puh. +49 30 20 45 09 55). TUI ei vastaa viisumin hankkimiseen liittyvistä kuluista, eikä viisumin eväämisestä tai puuttumisesta aiheutuvista mahdollisista ongelmista tai kustannuksista.