Hyvä tietää: Santa Maria

 • Pääkaupunki

  Praia
 • Valuutta

  Kap Verden escudo (CVE)
 • Kieli

  Portugali
 • Väkiluku

  539 560
 • Aikaero

  -3 tuntia

Hyvä tietää

 • Lomaharrastuksia

  Leijasurffaajan, lainelautailijan ja purjelautailijan paratiisi. Santa Mariassa on useita surffauskeskuksia, joista voit vuokrata varusteita ja lautoja ja joissa on mahdollisuus purjelautailutunteihin.

  Snorklausta ja vaatimattomia kalastusretkiä rannikolla. Mahdollisuus myös syvänmerenkalastukseen.

 • Etäisyydet

  Santa Mariasta lentokentälle n. 18 km, Espargosiin n. 20 km ja Palmeiraan n. 24 km.

 • Rannat

  Santa Marian alueen rannat ovat vaaleita ja hienohiekkaisia. Korkeita aaltoja esiintyy ajoittain.

  Santa Maria -ranta on 8 km:n pituinen hienohiekkainen ranta, jossa rajoitetut rantapalvelut. Poukaman vesi on kristallinkirkasta.

  Ponta Preta -ranta sijaitsee Santa Marian länsipuolella.

  Kite Beach, Santa Marian itäpuolella, on leijasurffaajien ja lainelautailijoiden suosima ranta.

 • Lasten kanssa

  Rannat eivät ole matalapohjaisia. Korkeita aaltoja saattaa esiintyä, erityisesti ClubHotel Riu Funanán rannalla.

  Blue Star Oasis Salinas Sea on edullinen suosikkihotellimme Santa Mariassa.

 • Adapteri

  220 V, adapteria ei tarvita.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  www.capeverdetravel.com, www.caboverde24.com.
  Santa Mariassa on useita internetkahviloita. Useimmista Salin hotelleistamme löytyy internetmahdollisuus. Yhteys saattaa olla hidas ja katkoksia esiintyä.

  Santa Mariassa kaikki on kävelyetäisyydellä. Taksi ClubHotel Riu Funanásta keskustaan n. 3,50 e. Taksi Melia Dunas Beach Resortista keskustaan n. 6 e.

  Santa Marian ja pääkaupungin Espargosin välillä liikennöi paikallisbussi, useimmiten minibussi. Hinta n. 1 e.

 • Autonvuokraus

  Ympäristö on tasaista ja koostuu suureksi osaksi hiekasta.

  Ympäristön esteettömyyden toteuttaminen ei Kap Verdellä ole yhtä pitkällä kuin mihin olemme Suomessa tottuneet.

  Lisätietoja hotelleista saat asiakaspalvelustamme.

 • Lisätietoja

  Kaupassa: 1 l vesipullo n. 1 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 1,20 e, vaalea leipä n. 1,20 e, rantasandaalit n. 8 e.
  Ravintolassa: Olut (50 cl) n. 2,50 e, kevyt lounas n. 8 e, kevyt päivällinen n. 12–15 e.

 • Ostokset

  Santa Mariassa on paljon pikkukauppoja, joskin kauppojen valikoimat ovat varsin suppeat. Kaupat ovat yleisesti avoinna arkisin klo 8.00–13.00 ja 15.00–20.00, lauantaisin klo 9.00–13.00 sunnuntaisin useimmat kaupat ovat kiinni.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Santa Mariassa on useita viihtyisiä ravintoloita vaihtelevin keittiöin. Vaihtoehtoja löytyy à la carte- ravintoloista (esim. Chez Pastis ja Atlantis), pienempiin paikallisiin ravintoloihin (esim. Café Crioulo ja Café Cultural). Tarjonnasta löytyy niin kapverdeläinen, italialainen, espanjalainen, portugalilainen kuin intialainenkin keittiö.

  Santa Marian huvielämä vilkastuu vuosi vuodelta. Iltaelämä on keskittynyt lähinnä keskustaan. Santa Mariassa on paljon baareja, rantaklubeja, jäätelöbaareja ja klubeja, jotka ovat avoinna myöhäiseen yöhön. Vilkkaimman matkailukauden aikana elävää musiikkia on tarjolla lähes joka ilta jossain musiikkibaarissa.

 • Muista tämä

  Karnevaalit helmi-maaliskuun vaihteessa. Tarkkaa päivämäärää ei vielä ole ilmoitettu.

  Kaikilla saarilla on omat karnevaalinsa, Sâo Vicenten karnevaalit ovat suurimmat.

 • Aikaero

  Suomen aika -3 tuntia.

 • Koe enemmän

  Salin saarella vakituisesti asuvia: n. 20 000 asukasta.

 • Valuutta ja luottokortit

  Kap Verden escudo (CVE).
  Euro hyväksytään escudon rinnalla maksuvälineenä Salilla.

  Pankkeja on useita ja kaikissa on pankkiautomaatti. Lisäksi pankkiautomaatteja löytyy Santa Marian bensa-asemalta sekä joistain suuremmista hotelleista kuten ClubHotel Riu Funana, Riu Palace Cabo Verde ja Melia Dunas Beach Resort.

  Pankit ovat useimmiten auki arkisin klo 8–15. Käteistä nostettaessa peritään n. 4–18 euron lisämaksu, riippuen omasta pankistasi.

  Useimmissa ravintoloissa ja kaupoissa ei hyväksytä luottokortteja.
  Rahaa voit nostaa VISA ja VISA Electron korteilla sekä Maestro-kortilla. American Express ei toimi yleisesti maksuvälineenä eikä rahan nostamiseen.
  MasterCard ei yleisesti kelpaa pankkiautomaateissa tai maksuvälineenä hotelleissa, ravintoloissa ja kaupoissa. MasterCardilla saa rahaa joistain pankeista 18 euron palvelumaksua vastaan, muista ottaa passi mukaan.

  Rahaa voit vaihtaa hotelleissa ja pankeissa.

  Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtokonttoreista.

 • Tärkeä tietää

  Virtakatkoksia esiintyy, samoin kuin katkoksia vedenjakelussa.

  Hiekkamyrskyjä esiintyy Kap Verdellä, erityisesti joulu–tammikuussa, jolloin näkyvyys on heikkoa. Hiekkamyrskyjen johdosta saatetaan joskus myös retkiä joutua perumaan. Samalla ajanjaksolla aallot ovat usein korkeampia kuin yleensä, ja uiminen saattaa olla vaarallisempaa.

  Sairaanhoito ei toimi yhtä hyvin kuin Pohjoismaissa. Englantia puhuvia lääkäreitä on, mutta vakavissa sairaustapauksissa tai onnettomuustapauksissa saattaa kuljetus Eurooppaan olla välttämätöntä. Tästä syystä on erittäin tärkeä ottaa kattava matkavakuutus kun matkustat Kap Verdelle.

  Kap Verden kunnallinen puhtaanapito ei vastaa pohjoismaista tasoa ja esim. roskakorit ovat harvinaisia.

  Passi ja viisumi
  Kap Verdelle matkustettaessa passin on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen.
  Suomen kansalaisilta vaaditaan Kap Verdeen viisumi. Viisumi on voimassa enintään 30 päivää kestäville matkoille. Viisumia varten pyydämme sinua täyttämään tiedot kaikista matkustajista viimeistään 10 vrk ennen matkan lähtöpäivää Minun lomani -sivulla. Viisumin hinta 25 e/matkustaja lisätään matkan hintaan.
  Mikäli matkaa varatessa lähtöön on alle 10 vrk, matkustaja hankkii viisumin itse paikan päällä, lentokentällä saavuttaessa Kap Verdeen. Viisumimaksu on silloin noin 25 euroa. Eurot käyvät maksuvälineenä. Jos teet matkavarauksesi netissä, silloin kun matkalle lähtöön on alle 10 vrk, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja pyydä, että ylimääräinen viisumimaksu poistetaan matkavaraukseltasi.
  Jos et ole EU:n kansalainen, sinulla on muukalaispassi tai sinulla ei ole kansalaisuutta, tulee sinun itse tarkistaa viisumitarve ja hankkia viisumi Kap Verden konsulaatista. Lähin edustusto on Lissabonissa, puh. vaihde +351 213 933 040. TUI ei vastaa viisumin hankkimiseen liittyvistä kuluista, eikä viisumin eväämisestä tai puuttumisesta aiheutuvista mahdollisista ongelmista tai kustannuksista.

 • Turistivero

  Kap Verdelle matkustettaessa peritään hotelli-/matkustajaveroa 2 EUR/pv/hlö (ei alle 16-vuotiailta). Veroa peritään korkeintaan 20 EUR/hotellivierailu/hlö ja se maksetaan hotellille.

 • Lentoaika

  Lentoaika Helsingistän. 8 t 20 min.
  Lennämme Salin saarelle myös Oulusta ja Vaasasta. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Matka lentokentältä

  Etäisyys lentokentältä Santa Mariaan on n. 18 km. Kuljetus ensimmäiselle hotellille kestää n. 20 min. Varaa bussikuljetus tai yksityinen kuljetus lisäpalveluna.Varausvaiheessa näet saatavilla olevat kuljetusvaihtoehdot.Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »