Hyvä tietää: Sal

 • Pääkaupunki

  Praia
 • Valuutta

  Kap Verden escudo (CVE), Euro
 • Kieli

  Portugali
 • Väkiluku

  539 560
 • Adapteri

  220 V, adapteria ei tarvita
 • Aikaero

  – 3 tuntia

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Lentoaika Helsingistä Salille n. 9 t 45 min., sisältää teknisen välilaskun Boavistan saarelle.

  Paluumatka Salilta Helsinkiin n. 7 t 50 min.

 • Valuutta ja luottokortit

  Kap Verden escudo (CVE).
  Euro hyväksytään escudon rinnalla maksuvälineenä Salilla.

  Pankkeja on useita ja kaikissa on pankkiautomaatti. Lisäksi pankkiautomaatteja löytyy Santa Marian bensa-asemalta sekä joistain suuremmista hotelleista kuten ClubHotel Riu Funana, Riu Palace Cabo Verde ja Melia Dunas Beach Resort.

  Rahaa voit nostaa VISA ja VISA Electron korteilla sekä Maestro-kortilla. American Express ei toimi yleisesti maksuvälineenä eikä rahan nostamiseen.

  Pankit ovat useimmiten auki arkisin klo 8–15. Käteistä nostettaessa peritään n. 4–18 euron lisämaksu, riippuen omasta pankistasi.

  Useimmissa ravintoloissa ja kaupoissa ei hyväksytä luottokortteja.

  MasterCard ei yleisesti kelpaa pankkiautomaateissa tai maksuvälineenä hotelleissa, ravintoloissa ja kaupoissa. MasterCardilla saa rahaa joistain pankeista n. 18 euron palvelumaksua vastaan, muista ottaa passi mukaan.

  Rahaa voit vaihtaa hotelleissa ja pankeissa.

  Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtokonttoreista.

 • Passi ja viisumi

  Passi: Kap Verdelle matkustettaessa passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen.

  Viisumisäännöt pohjoismaalaisille matkustajille:
  1.1.2019 alkaen matkoista peritään ns. lentokenttävero (Airport Security Tax), joka maksetaan matkavarauksen yhteydessä (31 e/hlö). Käytännössä matkustajan tulee edelleen ilmoittaa täydentävät matkustajatiedot Minun lomani -sivulta (https://www.tui.fi/omat-sivuni/kirjaudu-sisaan) löytyvällä lomakkeella, viimeistään 10 vrk ennen matkalle lähtöä. Tarvittavat tiedot ovat matkustajien täydelliset nimitiedot, syntymäaika, passin numero, kansalaisuus ja passin viimeinen voimassaolopäivä. Mikäli tietoja ei ole ilmoitettu viimeistään 10 vrk ennen matkalle lähtöä, tulee matkustajan maksaa lentokenttävero (3 400 CVE, n. 31 e/hlö) lentokentällä maahan saapuessaan (käteismaksu).

  Jos et ole Pohjoismaiden kansalainen, tulee sinun itse tarkistaa viisumitarve ja tarvittaessa hankkia viisumi Kap Verden edustustosta (suurlähetystö mm. Saksassa, puh. +49 30 20 45 09 55). TUI ei vastaa viisumin hankkimiseen liittyvistä kuluista, eikä viisumin eväämisestä tai puuttumisesta aiheutuvista mahdollisista ongelmista tai kustannuksista.

 • Turistivero

  Kap Verdellä peritään hotelli-/turistiveroa n. 2 e/pv/hlö (16 vuotta täyttäneiltä). Vero maksetaan suoraan hotellille.