• Pääkaupunki

  Praia
 • Valuutta

  Kap Verden escudo (CVE)
 • Kieli

  Portugali
 • Väkiluku

  539 560
 • Aikaero

  -3 tuntia

Hyvä tietää

 • Passi ja viisumi

  Kap Verdelle matkustettaessa passin on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen.

  Suomen kansalaisilta vaaditaan Kap Verdeen viisumi. Viisumi on voimassa enintään 30 päivää kestäville matkoille. Viisumia varten pyydämme sinua täyttämään tiedot kaikista matkustajista viimeistään 10 vrk ennen matkan lähtöpäivää Minun lomani -sivulla. Viisumin hinta 25 e/matkustaja lisätään matkan hintaan.

  Mikäli matkaa varatessa lähtöön on alle 10 vrk, matkustaja hankkii viisumin itse paikan päällä, lentokentällä saavuttaessa Kap Verdeen. Viisumimaksu on silloin noin 25 euroa. Eurot käyvät maksuvälineenä. Jos teet matkavarauksesi netissä, silloin kun matkalle lähtöön on alle 10 vrk, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja pyydä, että ylimääräinen viisumimaksu poistetaan matkavaraukseltasi.

  Jos et ole EU:n kansalainen, sinulla on muukalaispassi tai sinulla ei ole kansalaisuutta, tulee sinun itse tarkistaa viisumitarve ja hankkia viisumi Kap Verden konsulaatista. Lähin edustusto on Lissabonissa, puh. vaihde +351 213 933 040. TUI ei vastaa viisumin hankkimiseen liittyvistä kuluista, eikä viisumin eväämisestä tai puuttumisesta aiheutuvista mahdollisista ongelmista tai kustannuksista.

 • Tiesitkö, että...

  Kap Verde käsittää 13 saarta, joista 9 on asuttuja.

  Saaret olivat asumattomia, kun portugalilaiset löysivät ne 1450-luvulla. Maa itsenäistyi vuonna 1975 emomaastaan Portugalista. Saaret on jaettu kahteen ryhmään: Ilhas do Barlavento (5 asuttua saarta tuulisella puolella) ja Ilhas do Sotavento (4 asumatonta saarta suojaisalla puolella). Tänä päivänä Kap Verdellä on noin 425 00 asukasta. Valtiota pidetään poliittisesti Afrikan valtioista vakaimpana. Virallinen kieli on portugali.

  Cachupa-muhennos on maan kansallisruokalaji, joka valmistetaan mm. pavuista, kalasta tai lihasta. Kap Verden saarien perinteistä tanssia kutsutaan nimellä Funana. Perinteistä kapverdeläistä, tunteellista laulua puolestaan kutsutaan nimellä morna. Grouge on saarella sokerijuuresta valmistettua rommia.