Massouri

Massouri on eniten vierailtu ranta Kalymnoksella. Se sijaitsee noin 9 kilometrin päässä Kalymnoksen pääkaupungista, Pothian satamakaupungista. Pehmeä, leveä hiekkaranta ja kristallinkirkas vesi saavat myös paikalliset asukkaat viettämään vapaa-aikaansa täällä. Ranta täyttyykin sekä turisteista että paikallisista. Aurinkotuoleja on vuokrattavana runsain määrin, ja rannalla voi testata monia erilaisia vesiurheilulajeja.

Itse Massourin kylässä on useita viihtyisiä ravintoloita, baareja ja kahviloita, mikäli kaipaat vaihtoehtoja rannan tavernoille.
Tee ihana kävely merenrantaa pitkin ja nauti näköalasta Telendoksen rauhalliselle ja autottomalle saarelle, jonne voi tehdä päiväretken veneellä Mirtieksen naapurikylästä.

Rannalta toiselle Kalymnoksella

Massouri on Kalymnoksen tunnetuin ranta, mutta saarella on myös monia muita huippuvaihtoehtoja, joista valita oma rantansa.
Mirtieksen ranta, mukulakivinen naapuriranta, joka johtaa aina Mirtieksen satamaan. Satamassa on useita tavernoja, kahviloita ja Telendoksen veneen lähtöpaikka.

Jos kaipaat pientä, erilaista rantaa, ehkäpä Platis Yialos voisi olla sopiva? Sitä pidetään yhtenä saaren kauneimmista rannoista: sen musta hiekka muodostaa hienon kontrastin turkoosille vedelle.
Massourin ohella paikalliset pitävät Kantounin rannasta. Sen ympäristö on hyvin vehreä ja rannalta avautuu upea näkymä vuorelle.
Noin kilometrin päässä pääkaupunki Ponthiasta sijaitsee vuoren ympäröimä Agios Nikolaoksen ranta. Tänne kannattaa suunnata, mikäli kaipaa erityisen rauhallista ympäristöä.

Viisi Kalymnoksen nähtävyyttä

  • Pothia. Kalymnoksen pääkaupunki satamakaupunki ja tarjoaa saaren suurimman valikoiman krouveja ja kahviloita. Pothiassa ovat myös parhaat mahdollisuudet shoppailuun.
  • Aggios Savas on saaren kiinnostavin nähtävyys. Kyseessä on nunnaluostari, jonka sisätilat ovat uskomattoman kauniit. Luostari on saanut nimensä samannimiseltä pyhimykseltä. Kerotaan, että pyhimys kykeni parantamaan vakavat sairaudet.
  • Spiti Kalymnos. Museo, jossa esitetään, millaista ihmisten elämä oli Kreikassa 100 vuotta sitten.
  • Pothian arkeologinen museo Kaikille antiikin esineistöstä kiinnostuneille. Museossa on suuri naispronssipatsas 100-luvulta eaa. Patsasta kutsutaan “Kalymnoksen naiseksi”, ja se löydettiin merestä Kalymnoksen edustalta 1994.
  • Valsamidiksen vedenalainen museo Vlichadassa. Yksityinen museo, jossa esitellään Valsamidiksen veljesten Kalymnoksen rannikon sukellusretkiltään tekemiä löytöjä.