Telendos

Onko unelmissasi kreikkalainen saari, joka olisi miltei yksin sinun? Tutustu Telendokseen, joka sijaitsee Kalymnoksen tunnettua saarta vastapäätä. Väitetään, että saaret olivat maayhteydessä ennen kuin suuri maanjäristys 500-luvun puolivälissä erotti ne toisistaan. Nykyisin saarten rantojen väliin jää 700 metriä merta, ja tätä väliä kulkevat veneet säännöllisin väliajoin.

Siinä missä Kalymnos on äänekäs ja eloisa, on Telendos siihen verrattuna kuin retriitti. Telendos on yksi Kreikan harvoiten asutuista saarista vain noin 50 vakituisella asukkaallaan. Täällä asiat tapahtuvat rauhalliseen tahtiin eikä stressiin ole syytä.

Saari on vain yhdeksän neliökilometrin suuruinen ja koostuu oikeastaan yksinomaan Rachi-vuoren huipusta. Saaren ainoa kylä sijaitsee vuoren juurella ja koostuu muutamasta talosta, tavernasta ja pienestä kaupasta.

Tekemistä Telendoksella

Telendokselle ei matkata liidunvalkeita rantoja varten, sillä rannat koostuvat kivisestä hiekasta. Saarelta löytyy kuitenkin kaksi rantaa aurinkotuolein ja -varjoin varustettuna: Pothan ja Plakan rannat. Lisäksi saarella on nudistiranta (Paraides), ja saaren eteläosasta löytyy mukulakiviranta, jossa aallot yltyvät välillä erittäin korkeiksi.

Telendos sopii parhaiten matkailijoille, jotka tahtovat ottaa rauhassa ja tutustua ympäristöönsä jalkaisin. (Täällä ei nimittäin ole teitä.) Saarta arvostavat myös kiipeilijät, jotka saapuvat tänne sen huipulle kavutakseen. Hieman vähemmän seikkailumieltä omaavat vierailijat voivat nauttia auringosta ja kirkkaasta vedestä, jossa voi viettää tuntikausia snorklaten.

Saaren pienestä koosta huolimatta tarjolla on kourallinen majapaikkoja sekä useita ruokapaikkoja. Kannattaa kokeilla päivän saalista - on vaikea löytää paikkaa, jossa tarjoiltaisiin tätä tuoreempaa kalaa.