Agios Georgios

Agios Geogios sijaitsee Korfun koillispuolella, noin 35 kilometriä saaren pääkaupungista luoteeseen. Ranta levittäytyy laajalle rauhallisella lahdella. North eli pohjoinen lisätään nimeen, jotta paikka ei sekoittuisi samannimiseen paikkaan lounaassa. Myös nimeä Pagi käytetään pohjoisesta Agios Georgioksesta - tämä nimitys taas tulee lähistöllä sijaitsevasta vuoristokylästä.

Yksi Korfun parhaista rannoista

Rantaa pidetään yhtenä Korfun parhaista ja turvallisimmista rannoista. Sen hieno kultainen hietikko jatkuu yli viiden kilometrin verran, vesi on tummansinistä ja kristallinkirkasta, ja rantaa reunustavat vehreät kalliot ja pinjat. Huippusesongin aikaan tarjolla on vesiurheilumahdollisuuksia, kuten varjoliitoa, banaaniveneellä tai vesiskootterilla ajelua. Tunnelma rannalla kuten koko lomakohteessakin on silti rauhallinen. Tämän johdosta lapsiperheet arvostavatkin Agios Georgiosta erityisesti. Aallot eivät silti ole aivan epätavanomaisia rannalla. Rannan laitamilla sijaitsevat lomahotellit tarjoavat aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrattaviksi.

Täältä löytyy myös runsaasti ravintoloita ja tavernoja, joissa tarjotaan perinteistä ja laadukasta kreikkalaista ruokaa. Lisäksi tarjontaan kuuluu jonkin verran putiikkeja ja jokunen baari - yleisesti ottaen Agios Georgioksen tunnelma on silti hyvin rauhaisa. Tänne matkataan pitkien kauniiden päivien perässä, jotka täyttyvät auringosta ja uimisesta.

Agios Georgioksessa moni asia on rakennettu turismin ympärille, ja rakennuskanta täällä on levittäytynyt laajalle alueelle. Historiallista tunnelmaa aistiakseen kannattaa suunnata Korfun kaupunkiin. Kaupungilla on pitkä ja jännittävä historia, ja siellä voi nähdä monia raunioita ja rakennuksia menneiltä ajoilta.

Afionaksen viihtyisä kylä ja Porto Timonin kaunis ranta

Paikallistunnelmaa voi kuitenkin aistia lähempänäkin Agios Georgioksesta matkaamalla pieneen Afionaksen kylään, joka sijaitsee korkealla kalliolla pienen matkan päässä Agios Georgioksesta. Afionas on vanha kapeiden kujien kylä, jossa viljelykset kukoistavat ja jonka arkkitehtuuri on Korfulle tyypillistä. Osa taloista on kunnostettu ja maalattu selkein värein, ja täältä löytyy muutamia tavernoja ja kahviloita upeilla näkymillä lahden ja Agios Georgioksen suuntaan.

Toisessa suunnassa sijaitsee Porto Timonin ranta, joka ei valitettavasti näy Afionaksen kylästä käsin. Tämä on “kaksoisranta” postikorttimaisemin. Kahta rantaa jakaa pieni pensaiden peittämä hiekkadyynikaistale. Rannat sijaitsevat omilla lahdillaan. Kuvauksellliset rannat ovat pieniä, mutta vierailijoidensa arvostamia. Ympäristö on paitsi uskomattoman kaunis, myös rauhallinen. Palveluita ei ole tarjolla: ranta on täysin luonnollinen. Ranta koostuu pienistä kivistä ja sopii erinomaisesti snorklaukseen.

Tänne pääsee jalkaisin Afionaksesta noin 40 minuutin pituista hieman epätasaista reittiä pitkin tai veneellä Agios Georgioksesta.