Paleokastritsa

Korfun länsirannikolla sijaitsee luonnonkaunis Paleokastritsan ranta kuuden pienen uimalahtensa kera. Täältä löytyy rantoja jokaiseen makuun. Joillakin hiekka on hienojakoista, toisilla pientä kiveä. Lisäksi rannoilla on kallioita, joilla voi ottaa aurinkoa ja joilta pulahtaa veteen.

Vesi on kristallinkirkasta ja täydellistä snorklaukseen ja sukellukseen. Kalliot ja erilaiset luolamuodostelmat ovat suosittuja snorklauspaikkoja, ja ne tarjoavat luonnollisen elinympäristön mereneläville. Vesi on kuitenkin hieman viileämpää kuin saaren muissa osissa.

Joka rannalta voi vuokrata kanootteja, polkuveneitä ja aurinkotuoleja.

Uimalahdilla on myös laaja valikoima tavernoja ja baareja, mikäli nälkä tai jano yllättävät.

Maaginen näköala

Mikäli vaeltaminen on juttusi, ei kannata jäädä paitsi kävelyretkestä ylös Paleokastritsan luostarille. Kävelymatka kestää noin 20 minuuttia.

Luostari on satoja vuosia vanha, ja sen alueella vallitsee rauhallinen tunnelma verrattuna alhaalla sijaitsevien rantojen elämään. Matkalla luostariin ohitat oliivilehtoja, sypressejä sekä sitruuna- ja aprikoosipuita. Samalla alapuolella lainehtii syvänsininen Joonianmeri. Voisiko kauniimpaa olla? Kyllä voisi. Pyri olemaan ylhäällä luostarilla auringonlaskun aikaan. Tällöin näkymä on maaginen!

Toinen upea näköala avautuu Lakonesin korkealla sijaitsevasta kylästä. Myös tänne pääsee vaellusreittiä pitkin.