/Kos

Kosin erikoisia ruokia

Pirjo, Opas, Kos

Kosin saarella on muutamia erikoisuuksia, joita ei löydy muualta Kreikasta. Tässä tärkeimmät:

  • Wine cheese of Kos on paikallista tuorejuustoa, jota on haudutettu punaviinissä. Juuston pinta on hieman tumma, ja maku on voimakas.
  • Sokerissa keitetyt tomaatit (glyko tomataki) valmistetaan marmeladin kaltaiseksi. Makeat tomaatit nautitaan jälkiruokana sellaisenaan tai vaikkapa jäätelön kera!
  • Kanelada-kanelijuomaa valmistetaan suurimmaksi osaksi Zian vuoristokylässä. Kesäaikaan sitä nautitaan janojuomana veteen sekoitettuna.

Kanellada-kanelijuoma Kanellada-kanelijuoma

Kosilaiset makeat tomaatit – g<span>lyko tomataki</span> Kosilaiset makeat tomaatit – g<span>lyko tomataki</span>