Elafonissi

Mikäli olet Kreetalla, älä jää paitsi mahdollisuudesta kokea Elefonissin roosa ranta saaren lounaisella niemellä - noin 60 kilometrin päässä Chaniasta. Rannan sanotaan olevan yksi Kreetan kauneimmista rannoista, ja sitä kutsutaan myös Kreetan Malediiveiksi. Tähän rantaan liittyy paljon mielleyhtymiä - kyseessä voisi aivan yhtä hyvin olla karibialainen versio rantaparatiisista tai vaikkapa Tyynenmeren ääreltä löytyvä ranta.

Roosaan taittuvan värin takana ovat hienoksi jauheutut simpukankuoret, joita meri on hionut. Kreikassa saattaa olla lukematon määrä rantoja, mutta tämän tyypin ranta roosan ilmiasunsa kera erottuu joukosta.

Uintia, snorkalausta ja kalojen etsintää

Kreetan vierailulla on hyvä harkita auton vuokraamista saaren ympäri matkaamista varten. Jos ajat juuri Elafonissia kohti Chaniasta, edessä on mutkikkaita serpentiiniteitä vaikuttavissa vuoristomaisemissa, jotka vievät houkuttelevia rantanäkymiä kohti. Perillä roosan rannan äärellä odottaa kristallinkirkas vesi ja rento tunnelma. Ranta ja sen turkoosinvärinen laguuni säilyvät matalina pitkään ja sopivat siksi erityisen hyvin lapsiperheille.

Ympäristö on sopii luonnoltaan hyvin merilinnuille ja kaloille. Elafonissin retkellä kannattaa siis snorklata - täällä on hyvä mahdollisuus bongata monenlaisia värikkäitä kaloja pinnanalaiselta löytöretkeltä.

Koska kuuluisa ranta houkuttelee puoleensa niin monia vierailijoita, on paikan päällä myös pari ruokapaikkaa. Täällä on myös mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Parhaat mahdolliset näköalat ja elämykset odottavat aikaisin aamulla ennen turistimassoja paikalle saapuvaa. Mikäli saavut rannalle aikaisin, saatat myös välttää rannan pysäköintipaikan kaaoksen.