Fantastinen Falassarna

Arvostettu kreetalainen ranta

Falassarna (joka toisinaan kirjoitetaan Phalasarna) sijaitsee Kreetan länsirannikolla. Helleenisellä kaudella (323–30 eaa.) Falassarna oli yksi Kreikan tärkeimmistä satamakaupungeista.

Falassarnan ranta löytyy usein maailman kauneimpien rantojen Top 100 -listoilta ja Euroopan kymmenen kärjestä. On helppo ymmärtää, miksi. Fantastinen hiekkaranta koostuu itse asiassa viidestä erinimisestä rannasta. Rantojen hiekka kimmeltää koralliroosan eri sävyissä, rannat ovat pitkiä ja leveitä tarjoten runsaasti tilaa, ja vesi on turkoosia pehmeällä hiekkapohjalla. Lisäksi antiikin Falassarnan rauniot löytyvät rannan pohjoispäästä kaikkien arkeologiasta kiinnostuneiden iloksi.

Useita kunnianosoituksia

Falassarna ei ole kuitenkaan pelkkää antiikin rauniota ja kaunista rantaa. Luonto on niin ikään isossa osassa, ja alueella onkin Natura 2000 -luokitus. Tämä tarkoittaa, että EU on määritellyt alueen eläimistön ja kasvilajiston niin ainutlaatuiseksi ja tärkeäksi, että sillä on erityinen suojeluarvo. Ja aivan kuin tämä ei riittäisi, voi Falassarna esitellä ylpeydellä kansinvälistä Blue Flag (“sininen lippu”) -ympäristömerkkiä. FFE eli Foundation for Environmental Education jakaa tämän sertifikaatin kerran vuodessa rannoille. Saadakseen lippusertifikaation, on rannan täytettävä tietyt vedenlaatua, ympäristöä, turvallisuutta ja palvelua koskevat vaatimukset.

Näin löydät perille:
Falassarna sijaitsee noin 45 kilometrin päässä Chaniasta, noin tunnin ajomatkan päässä. Lähimmästä isosta lomapaikkakunnasta eli Kissamoksesta on 20 minuutin ajomatka.
Helpoin tapa päästä rannalle on kulkea bussilla Chaniasta tai Kissamoksesta tai käyttää vuokra-autoa.

Falassarna on täysin sopiva lapsille, mutta länsituulet saattavat nostaa aallot todella korkeiksi, jolloin ranta sopii paremman purjelautailusta innostuneille.

Älä jää paitsi!
Auringonlasku Falassarnassa. Se on taianomainen!