Kournasjärvi

Kournasjärvi, joka antiikin aikaan tunnettiin Korisian nimellä, on hieman yllättäen Kreikan ainoa makean veden järvi. Tällä eivät parveile vain turistiparvet nauttimassa kauniista ympäristöstä ja vesistöstä, sillä niin tekevät myös linnut, kalat ja muut eläimet. Kournasjärven vierailullasi voit tutustua muun muassa vuohiin, ankkoihin ja kilpikonniin. Paljain jaloin hiekkapohjaisessa järvessä seisomalla voi päästä nauttimaan eräänlaisesta ilmaisesta kalapedikyyristä, sillä pienet kalat uivat jyrsimän kuollutta ihoa (tämä ei satu, korkeintaan kutittaa hieman).

Järvi on kukkuloiden ympäröimä eikä kaukana merestä. Chanian tunnettu kaupunki on noin 50 km päässä. Kournasjärvi tarjoaa erilaisen näköalan ja tunnelman vierailun vuodenajasta riippuen. Talvella veden määrä on suurempi, sillä ymprillä olevilta vuorilta kerääntyy vettä alas järvelle. Kesäisin vedenpinta taas on matalammalla, mikä uimareiden ja rantavieraiden mieliksi saa hiekkarannan paljastumaan esiin.

Vaihteleva syvyys tekee Kournasjärven näkymistä mielenkiintoisen vaihtelevat, sillä veden väri vaihtelee rannan kristallinkirkkaasta aina 22-23 metriä syvän keskikohdan taivaansiniseen.

Lähistön aktiviteetit ja nähtävyydet

Vilkkaimmat aktiviteetit järven ympärillä keskittyvät kesäaikaan. Silloin järvelle saavutaan uimaan, polkuveneilemään ja yleisesti vapaa-ajasta nauttimaan.

Suurimmassa osassa matkailuesitteitä kerrotaan, että koko järven ympäri voi kävellä. Erityisesti talviaikaan tämä voi kuitenkin olla vaikeaa kohonneen vedenkorkeuden takia.

Kournasjärven lähistöltä löytyy myös muita vierailun arvoisia kohteita. Järven kanssa nimen jakaa noin neljän kilometrin päässä sijaitseva Kournaksen pieni ja kaunis kylä. Täällä voi muun muassa vierailla kiehtovassa luolassa, jossa voi nähdä jääkalikoita muistuttavia, katosta roikkuvia tippukivimuodostelmia (stalaktiitit) sekä muodostelmia, jotka kohoavat ylös lattiasta (stalagmiitit). Järven lähellä sijaitsee myös Georgiouspoliksen sievä pikkukylä. Täällä on oma pitkä rantansa Almiros-joen varrella.