Plakiaksen ranta

Rethymnonista 40 kilometriä etelään löytyy Plakiaksen ranta, joka kuuluu eteläisen Kreetan pisimpiin. Täällä hienojakoinen hiekka on sekoittunut pikkukiviin. Vesi on selkeää ja useat osat rannasta ovat matalia, minkä ansiosta se onkin suosittu lapsiperheiden parissa. Rannalla on useita aurinkotuoleja, joiden väliin jää runsaasti tilaa - tällä rannalla tulee harvoin liian ahdasta. Pikemminkin ranta sopii heille, jotka haluavat kauemmas suurista ja vilkkaista rannoista.

Koostaan huolimatta Plakiaksella on useita tavernoja, baareja, kauppoja ja supermarketteja. Kaksikymmentä vuotta sitten paikalla sijaitsi vain pieni kuva, nykyisin täältä löytyy useita hotelleja ja kauppoja. Ranta täyttää koko lahden, ja sitä ympäröivät jylhät kalkkikivikalliot sekä vehreät pinjat. Plakian hienoja piirteitä ovat meren äärellä sijaitsevat tavernat hienoine näköaloineen ja iltaisin tapahtuvat upeat auringonlaskut.

Plakiaksen ranta – vaihteleva paratiisiranta, ajoittain tuulinen

Plakiaksen ranta vaihtelee hienojakoisesta soraiseen. Ranta on leveä ja palvelutaso hyvä. Palveluihin kuuluvat vuokrattavaat aurinkotuolit ja -varjot, lentopallo- ja tenniskentät sekä rantabaarit. Tuulisella ilmalla ranta voi olla hyvin aaltoileva ja hiekka pöllytä. Tällöin osan rannasta valtaavat leijalautailijat. Rauhallisina päivinä ranta on paratiisimainen. Sesongin alussa vesi on hieman viileämpää kuin Kreetan monissa muissa osissa. Rannan taka-osassa rehevä pusikot ja puut muodostavat luonnollisia varjopaikkoja. Kauempaa idästä löytyy suosittu naturistialue.

Kylän keskustan lähellä on pieni ja kapeampi ranta, mikä alkaa aivan pienen sataman viereltä. Rannan pohja on erittäin matala ja koostuu sorasta ja erikokoisista kivistä. Saatavilla on jotakin aurinkotuoleja. Rannan takaosassa kulkevan rantapromenadin varrelta löytyy useita tavernoja, kauppoja ja muita palveluja.

Sukellus on suosittua Plakiaksella, ja kylässä toimii sukelluskeskus. Mikäli pidät snorkaluksesta, löytyy lähistöltä hienoja alueita tätä varten. Ota varusteet mukaan snorklataksesi kirkkaan turkoosissa vedessä.