Seitan limanian ranta

Kuvittele elokuvan kohtaus, jossa pääosan esittäjä lentää helikopterilla yli vuoren ja huomaa yhtäkkiä kadotetun paratiisirannan avautuvan allaan terävien kallioiden välistä, vaalean hiekan ja turkoosin sävyisen lahden kera. Sinun ei onneksi tarvitse olla näyttelijä, jotta voisit elää tämän kohtauksen. Riittää, että matkustat Kreetalle ja Seitan limanian rannalle, joka sijaitsee noin kahdeksan kilometriä itään Chanian lentoasemalta.

Koska ranta sijaitsee suhteellisen lähellä lentoasemaa, monet matkailijat vierailevat rannalla vuokra-autolla ennen kuin suuntaavat saarelta kotiin. Ajomatka pitää sisällään todella reilusti mutkittelevia serpentiiniteitä ennen määränpään saavuttamista, mutta perillä odottava rantaelämys on vaivan arvoinen!

Perille löytäminen ja huomioitavat asiat

Rantaan kuuluvalta parkkipaikalta pitää kulkea itse rannalle vaativa reitti, joka on itsessään elämys varsinkin korkean paikan kammosta kärsiville. Monet jäävätkin mielellään ylös ja ihailevat alhaalla avautuvaa rantaa sieltä käsin. Näköala muistuttaa hieman kraaterissa sijaitsevaa vulkaanista laguunia.

Mikäli sinulla on aikaa ja uskallusta, kannattaa kuitenkin suunnata alas itse rannalle jyrkkää, miltei luotisuoraa kalliopolkua pitkin. Alas matkaaminen kestää hetken: varaudu noin 10-20 minuutin laskeutumiseen tottumuksistasi riippuen. Sujuvin reitti alas rannalle löytyy parkkipaikalta käsin katsottuna oikeanpuoleiselta polulta, ylös pääsee helpommin vasemmalta puolelta. Tämä seikkailu ei välttämättä ole kaikkein soveltuvin lapsille. Parhaiten se sopii nuorille ja aikuisille.

Mikäli saavutte paikalle veneellä, asian laita on tietenkin aivan toinen. Pieni suojaisa uimalahti on täydellinen pysähdyspaikka veneille, ja kristallinkirkas vesi sopii mainosti uimiseen ja snorklaukseen.