Cretaquarium

Mikäli vastoin odotuksia alat kaivata taukoa auringonpaisteesta ja rantaelämästä Kreetalla, voi olla hyvä idea tehdä retki hyvin hoidettuun akvaarioon Iraklionin ulkopuolella. Cretaquarium sijaitsee lähellä merta Thalassokosmoksessa, noin 15 km Iraklionista itään. Se soveltuu kaikenikäisille vieraille, jotka ovat vähänkin eläimistä ja luonnosta kiinnostuneita.

Täällä voit kävellä ympäriinsä ja nähdä kiehtovan vedenalaisen maailman, joka koostuu 60 erikokoisesta vesitankista. Tankit sisältävät huimat 1,7 tonnia merivettä ja 2 000 erilaista eläinlajia. Näistä monet edustavat Välimeren pinnan alla elävää lajistoa.

Akvaario rakennettiin Kreetan meribiologisen instituutin jäsenten aloitteesta. Paikan henkilökunnan jäsenet ovat asiantuntijoita omilla aloillaan ja työskentelevät laitoksen ja sen ympäristön ylläpitotehtävien ohella myös erilaisissa koulutusohjelmissa.

Suuri määrä erilaisia kaloja ja ekosysteemejä

Akvaario on jaettu eri osioihin, joissa vierailijat voivat tutustua erilaisiin ekosysteemeihin ja sitä myötä lajeihin. Ennen kaikkea pääset luomaan silmäyksen synkkiin vesiympäristöihin, joihin auringonvalo ei koskaan kunnolla ulotu. Tästä osiosta löytyvät muun muassa rauskut ja skorpionisimput.

Pidemmälle akvaarioon kuljettaessa voi tutustua lähemmin elämään avomerellä. Täällä uivat esimerkiksi vaikuttavat hait ja herttaiset merikilpikonnat. Akvaariossa on myös osasto rannikkolajeille, sekä trooppisten lajien, kuten värikkäiden vuokkokalojen, osasto.

Akvaariolle vierailijat saapuvat useimmiten taksilla, omalla autolla tai bussilla. Iraklionista lähteee busseja säännöllisesti, 20 minuutin välein kesällä ja puolen tunnin välein talvisin. Sisäänpääsy on 9 e aikusilta (6 e lomakauden ulkopuolella 1. 10.–30.4.) sekä 6 e 5–17-vuotiailta lapsilta ja nuorilta. Alle 5-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi.