Kreetan parhaat snorklauspaikat

Kreetalla, joka on Kreikan suurin saari, on kilometreittäin rannikkoa ja näin myös paljon hyviä paikkoja harrastaa snorklaamista. Toukokuusta marraskuulle vesi on lämmintä ja ihanaa, joten voit snorklata palelematta. Muun ajan vuodesta saattaa märkäpuku tulla tarpeeseen. Snorklaamiseen parhaiten soveltuvat rannat ovat kallioiden ympäröimiä tai sellaisia, joilla muuten on kiviä. Snorklausvarusteita voit ostaa Kreetalla kaikkialta. Pinnan alla sinua odottavat lukuisat värikkäät kalat ja mustekalat.

Parhaat snorklauspaikat – 6 vinkkiä

Ohessa vinkkimme kuuteen Kreetan parhaaseen snorklauspaikkaan. Lisäksi vinkkinä Kreikan saariopas ja kaksi ihanaa reittiä, jos haluat lähteä tutstumaan Kreikan eri saariin laivoilla.

1. Elafonissi Beach

Elafonissi eli Kreetan roosa ranta, joksi sitä myös usein kutsutaan, on epäilemättä Kreetan tunnetuin ranta. Turkoosi vesi ja roosan sävyissä kimaltava hiekka tuovat ennemminkin mieleen paratiisisaaren Etelämerellä kuin Välimerellä. Rannalla voit viettää helposti koko päivän – vuokraa aurinkotuoli ja -varjo, ui ja snorklaa, kunnes aurinko laskee. Elafonissille pääset kätevimmin autolla, parkkialue on suuri. Haniasta ajomatka kestää noin 90 minuuttia, tie on paikoin erittäin mutkainen.

2. Ravdoucha Beach

Ravdoucha Beach sijaitsee noin 20 km päässä Haniasta länteen. Alueella on useita pieniä pikkukivisiä ja kallioisia poukamia. Tuuli tulee juuri oikeasta suunnasta, joten olosuhteet snorklaamiseen ovat ihanteelliset. Rannalle kuljet kätevästi Haniasta. Ravdouchan kylässä on muutamia viihtyisiä tavernoita.

3. Loutro

Loutro sijaitsee Kreetan etelärannikolla ja on rauhallinen paratiisi. Kylä on täysin autoton ja tänne kuljetaankin veneellä Chora Sfakionista. Saapuessasi veneellä suuntaa vasemmalle, josta löydät useita kalliorantoja, joiden kristallinkirkas vesi kutsuu snorklaamaan.

4. Ombros Gialos

Ombros Gialos sijaitsee 25 km Haniasta itään, lähellä Palelonin kylää. Rannalla voit uida ja snorklata kirkkaassa, sinisessä meressä ja nauttia lounaasta Ombros Gialoksen ainoassa tavernassa. Täällä ei oikeastaan ole varsinaista rantaa – hyppäät vain suoraan kimaltavaan veteen. Rannalle pääset joko autolla tai yksityisellä veneellä Georgioupoliksesta. Jos tulet autolla Haniasta, suuntaa Palelonin kylään, jossa käännyt vasemmalle, kun näet suoraan alas rantaan johtavan mäen.

5. Souda Beach

Souda Beach sijaitsee Kreetan etelärannikolla, noin 3 km päässä Plakiaksesta. Ranta on hienohiekkainen ja kirkasvetinen. Jos uit lähemmäksi kallioita, voit nähdä paljonkin kaloja. Ajomatka Rethymnonista kestää noin 45 minuuttia.

6. Frangocastello Beach

Frangocastello on kylä eteläisellä Kreetalla, noin 25 km päässä Plakiaksesta. Ranta sijaitsee vuorten ympäröimä ja aivan rannan tuntumassa on kaunis linna. Hiekka on lähes valkoista, vesi todella kirkasta ja lisäksi ranta on lapsiystävällinen. Rannan vasen puoli sopii parhaiten snorklaamiseen, siellä elämä vedenpinnan alla on vilkkainta.

Rannan äärellä on pari tavernaa ja täällä on myös vuokrattavia aurinkotuoleja. Jos tulet autolla, suosittelemme tietä Rethymnonista Plakiakseen; ennen Plakiasta käännyt Rodakinoon, Frangokastelloon ja Sfakiaan. Matka vie noin tunnin ja tie on huomattavasti parempi ajaa kuin jos tulisit Hanian suunnasta.

Tee veneretki tai tutustu Kreikkaan laivalla

Tietysti Kreetalla järjestetään myös paljon erilaisia kokopäiväretkiä, joilla pääset tutustumaan moniin hyviin snorklauspaikkoihin veneellä. Retkiä voit varata useimmista saaren lomakohteista ja monet niistä lähtevät Haniasta. Voit myös lukea laivalla tehtävistä retkistä Korfulla, Kefaloniassa ja Zakynthoksella ja laivaretkeilystä Rodoksella, Tiloksella ja Kosilla.