Malia

Malia sijaitsee Kreetan luoteisrannikolla, noin 10 kilometrin päässä Hersonissoksesta. Paikkakunta on Kreetan vierailluimpia ja tunnettu upeista rannoistaan - mutta ennen kaikkea kiihkeästä yöelämästään. Tänne nuoret vaeltavat joukoittain kesällä nauttiakseen rannasta, auringosta, rantabaarien musiikista ja lukuisista yökerhoista.

Malia jakautuu kahteen kaupunginosaan. Vanha, kodikas kaupunginosa kapeine kujineen, joita reunustavat pienet putiikit ja hyvät ravintolat, sijaitsee kilometrin päässä rannalta. Alhaalla rannikolla sen sijaan on tunnetumpi lomakaupunki, joka koostuu lukuisista baareista, strippiklubeista, yökerhoista ja diskoista. Tämä alue tunnetaan Kreetan villeimmästä yöelämästä. Yökerhoissa esiintyvät usein kansainvälisesti tunnetut DJ:t, ja ravintolatarjonta muodostuu suurilta osin pikaruokaloista ja ketjuravintoloista.

Malian tärkein ranta on Glozanien ranta hieman Malian keskustan ulkopuolella. 600-metrinen ranta kuuluu Kreetan pisimpiin. Sen hiekka on pehmeää ja rannalla on runsaasti rantabaareja. Huippusesongin aikaan täältä on vaikea löytää omaa paikkaansa - ranta on miltei liiankin täynnä. Vuokrattavana on aurinkotuoleja ja -varjoja. Tarjontaan kuuluvat rantalentopallo, banaaniveneet, vesiskootterit ja -sukset sekä benjihyppääminen.

Sun beach ja Patamoksen ranta – lapsiperheille soveltuvampia

Sun beach on Glozanien rantaa ja Malian kaupunkia rauhallisempi ja sopivampi lapsiperheille. Hyvin hoidettu ranta sijaitsee parin kilometrin päässä keskustasta ja tarjoaa ravintoloita, kahviloita ja pienen lastenaltaan. Vielä 500 metriä itään sijaitsee Tropical beach ja sen jälkeen Potamoksen ranta. Viimeksi mainittu sijaitsee Malian arkeologisen alueen yhteydessä, joten voit yhdistää pulahduksen veteen ja vierailun Malian Minolaiseen palatsiin. Patamoksen ranta on noin 700 metriä pitkä, sen hiekka on pehmeää ja vesi selkeää. Rantaa reunustavat terävät kalliomuodostelmat.

Tämä ranta sopii lapsille ja se on saanut EU:n sinisen lipun ympäristöystävällisyyden ja puhtaan veden ansiosta. Tarjolla on myös joitakin vesiurheilumahdollisuuksia.