Afandou

Aina joskus voi olla paikallaan löytää ranta, jolla ei vierailla niin usein ja jolla saa olla rauhassa. Kilometrin pituinen Afandoun ranta on tällainen. Täältä löytyy runsaasti aurinkotuoleja, jotka on sijoiteltu reilun välimatkan päähän toisistaan: naapurituolin nautiskelijan juttuja ei tarvitse tahtomattaan kuunnella.
Sekä pienistä kivistä, mukulakivistä että hiekasta koostuva Afandoun ranta sopii täydellisesti kävelyyn. Älä unohda uimakenkiä!

Useita luolansuita

Jos pidät vesiurheilusta, kuten purjelautailusta, voit kääntyä rannan lukuisten varustevuokraamoiden puoleen. Kannattaa ottaa snorkkeli mukaan, sillä vesi on todella kirkasta ja hieman kauempana on upeita luolamuodostelmia ja luolien suuaukkoja, joissa voi snorklata. Kannattaa muistaa, että vesi voi myös muuttua äkkisyväksi.

Afandoun ranta kantaa samaa nimeä kuin pienen matkan päässä oleva aito kylä.

Tämä on yksi Rodoksen vanhimmista kylistä. Kylässä on runsaasti ravintoloita, kahveja ja baareja. Lisäksi paikalta löytyy useita muistomerkkejä ja antiikin hautoja. Älä unohda vierailla Neitsyt Marian kirkossa ja Neitsyt Katholikiksen kirkossa, jonka kauniit seinämaalaukset ovat peräisin 1600-luvulta.

Melko lähellä Afandouta sijaitsee luonnonkaunis Epta Piges, jossa voi vaeltaa ja viilentyä seitsemällä eri lähteellä

Kolme vinkkiä

1. Golfaajille:
Yksi Kreikan parhaista golfradoista on 18-reikäinen Afandoun rata, joka sijaitsee rannan äärellä. Radan on suunnitellut kuulu Donald Harradine, joka on piirtänyt useita golfratoja ympäri Eurooppaa.

2. Mattojen ystäville
Vieraile mattomarkkinoilla, josta voit hankkia kaikkien mahdollisten värien ja kokojen käsinkudottuja mattoja.

3. Junaharrastajille
Mukava koko perheen juttu on käydä lyhyellä ajelulla Afandoun torilta lähtevällä pienellä junalla.