Anthony Quinn Bay

Joitakin kilometrejä Falirakista etelään sijaitsee luonnonkaunis uimalahti, jonka nimen olet varmasti kuullut ennenkin. Nimi kuuluu Oscar-palkitulle näyttelijä Anthony Quinnille. Vuonna 1961 hänen suurelokuvansa Navaronen tykit kuvattiin rannalla, jonka näyttelijä sai kuvausten jälkeen lahjaksi. Aiemmin Vaghies-nimellä tunnettu uimalahti sijaitsee uskomattoman kauniilla paikalla kivisten kukkuloiden ja kallioiden ympäröimänä.
Ranta on melko pieni ja koostuu hiekasta, pikkukivistä ja kallioista, joten uimakengät ovat suositeltavat. Aurinkotuoleja on aseteltu ympäriinsä sekä rannalle että kallioille. Paikalta löytyy myös varjoisia kohtia auringonotosta taukoa kaipaaville.

Täydellinen snorklaukseen

Vesi on turkoosia ja kristallinkirkasta eli soveltuu täydellisesti snorklaukseen ja sukeltamiseen. Todennäköisesti tulet näkemään värikkäitä kaloja, mureenoita ja upeita kalliomuodostelmia.
Mikäli saavut paikalle autolla, voit pysäköidä sen maksutta rannan yläpuolelle. Täältä pääset alas uimarannalle kävelypolkua tai portaita pitkin. Ennen alas veden äärelle kävelyä kannattaa kuitenkin nauttia kauniista näköalasta. Täältä löytyy myös viihtyisä taverna, josta saa ruokaa ja juomaa. Niin ikään täältä käsin avautuu varsin nautinnollinen näköala.

Ranta on suosittu retkikohde sekä turistien että paikallisten parissa. Mikäli saavut paikalle aikaisin alkuiltapäivästä tai hieman puolen päivän jälkeen, tapaa ranta kuitenkin olla melko rauhallinen. Jos taas kaipaat vielä rauhallisempaa menoa, voit kävellä lahden toiselle puolelle ja sen rannalle, Ladikolle.