Kolymbia

Kolymbia sijaitsee Afandoussa, hieman Rodoksen kaupungista etelään saaren itärannikolla. Täällä ympäristö on kaunis karuinen hiekkakivikallioineen ja vehreine tasankoineen. Vesi Kolymbian hienolla rannalla on puolestaan kristallinkirkasta. Ranta koostuu pikkukivistä ja karkeasta hiekasta, ja täällä voi aistia rauhan – Kolymbian rannalla on harvoin tungosta, ja kylä on tunnelmaltaan rento.

Ei ole kauaankaan siitä kun kylä koostui vain suuresta aprikoosiviljelmästä. Täydellinen sijainti rannan äärellä sai sen kuitenkin kasvamaan merkittävästi. Nykyisin paikalta löytyy nelisenkymmentä hotellia, suurin osa All Inclusive -palveluilla. Mikäli kaipaat rannalla enemmän toimintaa, tarjolla on useita erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia. Näihin kuuluvat purjelaudat, liitovarjot, polkuveneet, kanootit ja banaaniveneet.

Suurin osa Kolymbian elämästä on keskittynyt hotelleihin, joten itse kylä on rauhallinen. Nähtävää riittää kuitenkin myös heille, jotka tahtovat astua lomahotellien ulkopuolelle. Kylän pääkadulta eli Eukalyptuskadulta löytyy joitakin ravintoloita, kahviloita ja kauppoja, joissa myydään kaikkea postikorteista paikalliseen oliiviöljyyn ja viinietikkaan. Katu alkaa rannalta ja jatkuu useita kilometrejä kohti isoa tietä. Nimensä se on saanut pitkältä eukalyptuspuiden kujalta, jonka italialaiset istuttivat katua rakentaessaan. Meren ääreltä löytyy lisäksi kalaravintoloita.

Kolymbian lähirannat: Tsambika ja Afandous

Tsambika on kaunis, pitkä ja matalapohjainen hiekkaranta lähellä Kolymbiaa, noin kuuden kilometrin päässä. Paikalle pääsee joko autolla / taksilla tai Kolymbiasta lähtevällä veneellä. Tsambika sijaitsee rauhallisella lahdella, jolle ei ole rakennettu hotellia. Huippusesongin ulkopuolella miljöö on kuin paratiisi. Silloin täällä vallitsee rauha, ja lapsille sopivasta rannasta voi nauttia koko perhe. Huippusesongilla vierailijoita on huomattavasti enemmän, ja vuokralla olevat varjolliset aurinkotuolit menevät kuin kuumille kiville - tämä kaunis ranta on suosittu.

Myös 1,5 kilometrin päässä Kolymbian rannalta sijaitseva Afandouksen mukulakiviranta on upea. Palveluita ei ole kovin paljoa, mutta kävijämäärältään pieni kiviranta on rauhallinen syvänsinisellä vedellä. Täällä on myös erilaisia kalliomuodostelmia ja luolia joihin tutustua. Uimakenkiä suositellaan.