Falirakin vesipuisto

Falirakin vesipuisto ilmoittaa olevansa Euroopan suurin vesipuisto. Arvostettu seikkailu-uimala sijaitsee saaren koillisosassa, melko lähellä Rodoksen kaupunkia.

Puiston toisessa päässä on kahluuallas, jonka erityinen piirre ovat perheen pienimpiä ihastuttavat hyppivät vesisuihkut. Hieman vanhemmat lapset voivat leikkiä lastenaltaassa esimerkiksi jännittävässä merirosvolaivassa.

Lasten aluetta seuraa alue, josta löytyy tavallinen uima-allas sekä suosittu aaltoallas, jossa vesipuiston vieraat voivat heittäytyä keinotekoisten aaltojen vietäviksi. Aaltoaltaan ympäriltä löytyy runsaasti aurinkotuoleja heille, jotka tahtovat ottaa hieman rennommin esimerkiksi kirjan parissa. Toinen tavallisesti hyvin arvostettu kohde useimmille ikäryhmille on Lazy River, virtaava kanava, jossa voi kulkea uimarenkaalla kelluen.

Adrenaliinia kaipaaville

Siinä missä puiston toinen pää on kaikkein nuorimmille omistettu, on toinen pää suunnattu seikkailunhaluisille. Voit lämmitellä Multislidessa ja sen kuudessa rinnakkaisessa vesiliukumäessä. Seuraavaksi vuorossa ovat Turbo Slide, Free Fall Slide ja kaiken kukkuraksi Kamikaze Slide, joka on yksi koko vesipuiston nopeimmista mäistä.

Nopeista käännöksistä pitäville oikea valinta on Twister Slide. Jos taas olet kilpailuhenkinen, ota kaverit tai perheenjäsenet mukaan ja suuntaa Head First Mat Raceriin. Täällä vesipuiston vieraat asettuvat pää edellä makuulle matolle ja laskevat kohti vettä vierekkäisillä radoilla.

Perinteiset vesiliukumäet tapaavat näyttää enemmän tai vähemmän samanlaisilta, mutta tässä vesipuistossa on pari todella tutusta muotista erottuvaa versiota. Tällainen on Space Bowl Slide, joka on suuren tankin muotoinen - lopulta vuorossa on putoaminen kohti allasta tankin pohjassa olevasta reiästä. Toinen erottuva mäki on Stingray Slide, joka on vesikourun muotoinen. Siinä keinutaan täyttä vauhtia puolelta toiselle.

Kun olet saanut oman osasi adrenaliinista ja vedestä, voit ostaa ruokaa, välipalaa ja juomia jostakin vesipuiston viidestä ruoka- ja juomapisteestä.

Hyvä tietää

  • Sisäänpääsy maksaa 24 e aikuisilta ja 16 e 3–12-vuotiailta lapsilta (tätä nuoremmat pääsevät sisään ilmaiseksi). Alennuslippuja on saatavilla useamman päivän vierailuille.
  • Vesipuisto tarjoaa ilmaiset kuljetukset päivittäin. Kuljetusten bussit lähtevät Rodoksen kaupungista. Busseja lähtee myös Etelä-Rodokselta (Kiotari, Lindos, Pefkoi ja Kolymbia).
  • Alle 12-vuotiaat lapset eivät pääse laskemaan viittä rajuinta vesiliukumäkeä: Kamikaze, Free Fall, Turbo, Space Bowl ja Twister Slide.