Kokkarin ranta

Matkakuvauksissa sanoja “kuvauksellinen” ja “aito” saatetaan viljellä liiaksikin, mutta ne sopivat kuitenkin oikein hyvin Kokkarin rantaan. Ranta sijaitsee keskeisellä paikalla Kokkarin rauhallisessa ja viehättävässä kylässä Samoksen koillisosassa. Se koostuu pehmeänharmaista mukulakivistä ja aivan turkoosinsinisestä merestä. On yleisessä tiedossa, että rannalla tuulee usein navakasti juuri rantaa kohden. Tämä tuo mukanaan runsaasti aaltoja.

Pohjan, tuulten ja äkkisyvän veden ansiosta Kokkarin ranta ei ole erityisen soveltuva lapsille. Sen sijaan ranta on kuin tehty purjelautailijoille. Tästä kielii omalta osaltaan rannan toisessa päässä sijaitseva surffikeskus.

Rannan äärellä sijaitsee useita ravintoloita ja tavernoja, joista voit ostaa maistuvaa ruokaa. Useimmat ruokapaikat tarjoavat lisäksi ilmaiset aurinkotuolit maksaville asiakkailleen.

Samoksesta ja lähiseudun retkikohteista

Samos kuuluu Egeanmeren saarten koilliseen osaan yhdessä muun muassa Lesboksen ja Chioksen kanssa. Tämä osa Kreikan saarten maailmasta on edelleen melko rauhallinen, mikä auttaa osaltaan erityisen mukavan lomatunnelman synnyssä.

Samosta pidetään yhtenä Kreikan vehreimmistä saarista, ja se soveltuu erityisen hyvin vaelluksiin. Kreikan mytologian mukaan Hera, avioliiton ja hedelmällisyyden jumalatar, syntyi täällä. Tätä myyttiä täydentävät hyvin rehevät metsät ja kumpuileva maisema.

Turkin rannikko on vain parin kilometrin päässä Samokselta, minkä ansiosta voit tehdä päiväretken mantereelle. Useimmat retket suuntautuvat Kusadasin kaupunkiin. Muita hyviä retkikohteita Samokselta käsin ovat pieni Samiopoulan saari tai opastettu kierros kiehtovan Eupalinoksen tunnelin läpi.