Samoksen parhaat rannat

Samos kuuluu Egeanmeren saarten koilliseen osaan, kuten muun muassa Lesbos ja Chios. Tempo Samoksella tapaa olla rauhallinen, kristallinkirkas vesi kutsuu luokseen ja useimmat rannat ovat pikkukivien täyttämiä. Tähän olemme listanneet ilman erityistä järjestystä muutamia rantasuosikkeja, jotka pitää mielessä.

1.Kokkarin ranta - viileiden tuulten kiviranta

Mikäli pidät kivirannoista, on Kokkarin ranta syytä huomioida. Täällä tuivertaa usein voimakas tuuli ja sen seurauksena meri aaltoaa, minkä takia rannasta onkin ollut suosittu purjelautailijoiden keskuudessa. Mikäli itse tunnet vetoa tuulten ja turkoosin meren haastamiseen, löytyy rannan toisesta päästä surffikeskus. Tuulet, aallot ja äkkisyvä ranta merkitsevät, että ranta ei ole lapsiperheiden ykkösvalinta. Lue lisää Kokkarin rannasta »

2.Samiopoula - pieni pala paratiisia Psalidan rannalla

Samiopoula tarkoittaa pientä Samosta ja on itse asiassa pieni saari aivan Samoksen etelärannikon edustalla. Karu maisema koostuu enimmäkseen kallioista ja matalista pensaikoista, mutta sateenkaaren päästä löytyvän kulta-aarten tavoin täällä on pieni paratiisiranta. Ranta tunnetaan Psalidan rantana. Ranta on 50 metriä pitkä, sen hiekka hienojakoista, vesi kristallinkirkasta ja turkoosiin taittuvaa. Kyseessä ei ole perinteinen turistiranta kaikkine palveluineen - on parasta pakata mukaan omat eväät, aurinkosuoja sekä tietenkin juomat. Lue lisää Samiopoulasta »

3. Potamin ranta - mukava ilmapiiri ja paikallisia rantavieraita

Luoteis-Samoksella, noin puolen tunnin kävelymatkan päässä Karlovasin kaupungista, sijaitsee kaunista ja pidetty uimaranta, joka on monien kreikkalaisten suosima. Potamin ranta koostuu enimmäkseen pienistä kivistä hiekkakaistalein. Vesi on kristallinkirkasta, aallot ihania ja tunnelma rento. Huomioi, että jos lähdet aaltoja kohti, voit pian joutua äkkisyvään. Tämän takia lapsiperheiden on syytä olla erityisen varovaisia. Älä myöskään unohda rannalle sopivia kenkiä! Aurinkotuoleja saa useimmiten lainaan ostamalla jotakin syötävää ja juotavaa tavernoista.

4. Livadakin ranta - unohdettu rantahelmi

Tämä pieni piilotettu uimalahti on matalien kallioiden ympäröimä ja sijatisee Koillis-Samoksella. Hiekka ei ole mitään tiimalasihiekkaa eikä ranta järin suuri, mutta rannan palmut, turkoosinsininen meri ja epäkaupallisuus (aurinkotuolien lainaaminen on ilmaista) luovat mukavan ilmapiirin, joka saa monet palaamaan takaisin. Rannalle ei pääse kovin yksinkertaisesti, sillä viimeiset kilometrit ovat kapeaa soratietä - mutta ajomatka on arvoisensa! Ranta on suhteellisen matala ja sopii siksi hyvin lapsiperheille.

5. Potokakin ranta - lentokonebongausta rannalla

Samoksen kaakkoisosassa, aivan lentoaseman ja Pythagoreion kylän lähellä, sijaitsee eloisa ja vilkas Potokakin ranta. Useiden kilometrien pituinen ranta koostuu sekä hiekasta että pienistä kivistä ja on suhteellisen matala. Potokakin rannan vesi on hyvin kirkasta, minkä johdosta ranta sopii mainosti snorklaukseen. Rannalta löytyy kaikkea tavernoista erilaisiin vesiurheilumahdollisuuksiin, esimerkkeinä surffaus ja vesiskootterit. Se, että lentoasema sijaitsee niin lähellä rantaa, voi olla sekä kiehtovaa että ärsyttävää.