Samiopoula

Samiopoulan pieni saari, jonka nimi voidaan suomentaa muotoon “pieni Samos”, sijaitsee lyhyen venematkan päässä Samoksen etelärannikolta. Etäisyys Samoksen rannikolta on vain kilometri. Pythagorionilta saarelle on tunnin matka. Päivittäisiä retkiä tehdään niin moottoriveneillä kuin pienillä kalastajalaivoilla, jotka kulkevat säännöllisemmin kesäisin.

Samiopoulalla asuu vakituisesti kourallinen ihmisiä ja siellä sijaitsee vain joitakin taloja, pari kirkkoa sekä yksi pieni taverna. Saaren maisema on karua, kivikkoista ja kallioinen. Matalat pensaat ja muutamat oliivipuut ja sypressit edustavat kasvillisuutta, villivuohet kulkevat vapaina. Saari on noin 800 metriä pitkä ja koko saarella on rantaviivaa vain noin 2,5 kilometriä.

Samiopoula sijaitsee pienellä rannalla - Psalidan rannalla - joka on vain 50-metrinen. Se sijaitsee kallioiden ja luonnon keskellä, mutta se on pienestä koostaan huolimatta yksi Samoksen parhaista rannoista. Hiekka on hienojakoista ja pehmeää, vesi rauhallista ja turkoosin kirkasta. Pieni pala paratiisia!

Samiopoulan palvelut

Saaren tarjonta on varsin rajallinen, ja ranta on täysin luonnontilassa, vailla palveluita. Varminta on ottaa mukaansa tarvitsemansa asiat - vettä, aurinkosuojaa ja jotakin syötävää. Rannalla on muutama harva aurinkovarjo (maksutta), mutta ei aurinkotuoleja. Lapsille tyynen veden ranta sopii hyvin, ja snorklausmahdollisuudet ovat samasta syystä hyvät matalassa vedessä.
Suurimman osan päivästä Samiopoula on rauhallinen ja koskematon ja tuntuu varsinaiselta keitaalta. Aina välillä rannalla kuitenkin kuhisee, sillä veneet pysähtyvät retkillään säännöllisesti tällä paratiisirannalla.

Mikäli tahdot vaihtelua Samiopoulaksen upealle rannalle, suositellaan kävelyä kahdelle pienelle ja viehkeälle kappelille, Agia Pelagialle ja Analipsikselle. Nämä ovat saaren tunnelman suola.