/Zakynthos

Kreikan kaunis Zakynthos

TUI, Suomi

Zakynthos on kolmanneksi suurin Jooniansaarista ja se sijaitsee eteläisimpänä näiden vuoristoisten vihreiden helmien ketjussa. Saari on maalaismainen ja yksinkertainen ja sopii hyvin niin pienille kuin isoillekin matkalaisille.

Ympäri vuoden vihertävät oliivipuulehdot peittävät suuren osan saaren pinta-alasta, ja yksi saaren päävientituotteista on oliiviöljy.
Saarella viljellään myös Zante-viinirypäleitä, joita kuivaamalla saadaan korintteja. Englanniksi saarta kutsutaankin myös nimellä Zante. Nimitys on peräisin venetsialaisten vallan ajalta.

Zakynthos onmonien rantojen saari. Rantakohteet Alykanas, Tsilivi, Laganas, Kalamaki ja Argassi sijaitsevat pitkien, vaaleiden hiekkarantojen äärellä. Saaren eteläosasta ja länsirannikolta voi vielä löytää rauhallisia, koskemattomia poukamia.

Zakynthoksen luonto ja suhteellisen pieni koko tekevät siitä helpon tutustumiskohteen jalkaisin, veneellä, pyörällä tai vuokra-autolla. Matka autolla pohjoisen Agios Nikolaoksesta etelään Vasilikosin niemeen kestää alle tunnin. Toki matka kestää kauemmin, jos et pysty vastustamaan kiusausta pysähtyä paikallisilla maatiloilla, Zakynthoksen satamassa, merinäköalatavernoissa… Maisema vaihtelee tasaisista muodoista dramaattisiin rannikkomaisemiin. Sisämaassa ja länsirannikolla on vuoristoisempaa ja tiet kiemurtelevat rinteillä kuin serpentiinit. Kannattaa olla tarkkana, sillä rannikolta saattaa löytyä pieniä paratiisimaisia lahtia, ikoninen Shipwreck Beach tai perheiden pyörittämiä tavernoja kalliojyrkänneterasseineen. Tavernat tarjoilevat paikallisesti tuotettua ruokaa ja viiniä upealla merinäköalalla. Jos maltat odottaa iltaan, auringonlasku on maaginen. Onnekkaimmat saattavat jopa nähdä haukkoja leikkimässä tuulissa, jotka syntyvät kun avomeri ja pystysuorat vuoren seinämät kohtaavat.

Näkymä Laganaksen edustalta kohti Cameo-saarta on yksi suosikkikuvauskohteista Zakynthoksella. Näkymä Laganaksen edustalta kohti Cameo-saarta on yksi suosikkikuvauskohteista Zakynthoksella.