Kalamakin ranta

Mikäli matkustat Kreikkaan maan rantoihin tutustuaksesi, on sinulla edessäsi käytännössä kokopäivätyöhön verrattava tehtävä. Täällä riittää lähemmin tutustuttavaksi saaria, lahtia ja rantoja loputtomiin. Zakynthoksen saari, jota myös Zante-lempinimellä kutsutaan, on Jooniansaarista kaikkein eteläisin ja suosittu turistikohde ymmärrettävistä syistä. Saarta tavataan kutsua “Idän kukaksi”, ja se on sekoitus vehreyttä, sinistä merta, villejä kallioita ja kauniita rantoja.

Saarella on 123 kilometriä voimakkaan vaihtelevaa rantaviivaa. Läntinen puoli saaresta on vuorinen jyrkänteineen, itäpuoli taas kauniiden hiekkarantojen helminauha. Yksi näistä on Kalamaki, joka sijaitsee Laganaksen lahdella, Zakynthoksen kaakkoisosassa.

Matala ranta houkuttelee merikilpikonnia

Kalamaki on yhteinen nimitys sekä pienelle paikkakunnalle että sen rannalle. Itse kylä on pieni, mutta silti riittävän iso tarjotakseen ravintoloita ja baareja pääkatunsa varrella. Rauhallinen tahti saa monet matkailijat hakeutumaan juuri Kalamakiin.

Kalamakin ranta on matala ja siksi lapsiystävällinen. Rannan hiekka on hienojakoista ja vaaleaa. Vesi on kirkasta ja soveltuu hyvin uimiseen. Rantaa pitkin etelää kulkemalla pääsee naapuripaikkakunta Laganakseen, jossa ravintolatarjonta on laajempi ja syke Kalamakia korkeammalla.

Kalamakin rannalta voi vuokrata polkuveneitä, aurinkotuoleja ja -varjoja. Palveluihin kuuluvat myös vessat ja suihkut. Rannalla makoillessaan tulee varmasti myös näkemään rannan yli lentäviä lentokoneita, jotka ovat laskeutumassa lähellä sijaitsevalle kentälle.

Kuten monet muutkin Zakynthoksen rannat, on myös Kalamakin ranta tullut kuuluksi ja arvostetuksi uhanalaisen Carretta Carretta -merikilpikonnalajin ansiosta. Kilpikonnat palaavat rannalle joka kesä kaivaakseen munansa hiekkaan. Jokainen naaras laskee satakunta munaa joka vuosi, ja on kieltämättä upea näky nähdä vilahdus merikilpikonnista. Munanlaskupaikkojen ja merikilpikonnien suojelemiseksi Kalamakin rannan tietyt osat ovat suojeltuja osan vuodesta. Toukokuusta lokakuuhun rannalla saa oleskella vain klo 7-19, ja osia rannasta on saatettu rajata vierailta täysin munien suojelemiseksi.