Laganas

Laganas on Zakynthoksen vierailluin kohde. Tänne matkataan erityisesti yöelämän sykkeen perässä. Kylä on täynnä pubeja, baareja ja yökerhoja, ja yöelämä on saaren parasta. Samalla vaihtelua tarjoavat rauhalliset tavernat. Voit myös valita, asuako isommassa all inclusive -hotellissa vai pienemmässä paikallisomisteisessa majatalossa. Laganas sopii heille, jotka kaipaavat laajaa aktiviteettien valikoimaa - mutta myös heille, jotka haluavat viettää lomansa rauhallisemmin.

Päivisin voi rentoutua Laganaksen pitkällä, ihanalla hiekkarannalla. Laganaksen ranta on yhdeksän kilometriä pitkiä, mikä tekee siitä yhden saaren pisimmistä. Ranta on matala pitkälle, lapsiystävällinen ja sen hiekka on hienojakoista. Vuokrattavana on aurinkotuoleja ja -varjoja, ja rannan varrelta löytyy runsaasti tavernoja ja baareja. Rannalla on useita harrastusmahdollisuuksia, kuten sukellus, snorklaus, tennis ja mikroautot, sekä yksinkertaisempia vesiurheilumahdollisuuksia esimerkiksi polkuveneiden muodossa. Mikäli tuuri käy, voit nähdä polkuveneestä käsin merikilpikonnia - mutta pysyttele etäällä niistä, jotta ne eivät stressaannu. Rauhoitettu Caretta Caretta -merikilpikonna on Zakynthoksen symboli ja esiintyy suurissa määrin lahdella, jolla Laganas sijaitsee. Hieman kauempana lahdella sijaitsee Kalamakiksen ranta, jolla merikilpikonnat pesivät.

Retkikohteita Laganaksesta

Jos kaipaat vaihtelua vilkkaalle yöelämälle ja rauhallisille rantapäiville Laganaksen pitkällä rannalla, on valittavana useita retkimahdollisuuksia. Zakynthos on yksi ympäristön kauneimmista saarista vehreine vuorine ja valkoisine kallioineen, jotka luovat kontrastia ympäröiville kirkkaansinisille vesille. Vuokra-autolla on helppoa kulkea ympäri saarta ja tutustua sen eri osiin. Saarella on useita kotoisia kyliä, jotka rauhaisina päivinä tarjoavat suuren määrän pieniä viinitiloja ja tilamyymälöitä. Jos taas kaipaat enemmän ostosmahdollisuuksia, saattaa Zakynthoksen kaupunki kutsua.

Zakynthoksella on useita kauniita rantoja, ja voit valita joko suurten ja suosittujen tai pienempien lahtisopukoiden väliltä. Toiminnallisempaa vesiurheilua varten voi suositella retkeä Zakynthoksen suurimmalle rannalle, Banana beachille. Täällä on suuri kirjo harrastusmahdollisuuksia sekä Zante Water villagen vesipuisto.

Navagio eli Salakuljettajien poukama on myös suosittu veneretkikohde turistien parissa – vanha haaksirikkoutunut rahtilaiva, joka on ajautunut rannalle kuvaukselliselle paikalle. Voit snorklata kalkkikivikallioisilla uimalahdilla tai vierailla esimerkiksi Carin luolissa. Jos tahdot nähdä enemmän merikilpikonnia, suositellaan käymään Gerakaksen kauniilla lahdella, jossa kilpikonnat mieluiten oleskelevat. Myös veneretki toimii, jos tahdot nähdä konnat mereltä käsin.