Dubrovnikin vanhakaupunki

Harva kaupunki maailmassa omaa samaa viehättävää vetovoimaa kuin Dubrovnik ja sen vanhakaupunki. Kroatian rakastetuimman kaupungin vanha kaunis kaupunginosa löytyy Dubrovnikin jykevien muurien suojasta.

Muurien ja laskusillan sisäpuolelta löytyy kaikki, mitä tarvitaan onnistuneeseen ja ikimuistoiseen kaupunkikuvaan. Vaaleat kivitalot punatiilikattoineen, kapeat kujat sopukoineen, vahvat linnoitukset sekä tietenkin mahtavat näkymät Adrianmerelle.

Kaunis keskusta kuljeskeltavaksi

Oletko jo miettinyt aikataulusi läpikotaisin Dubrovnikin vanhaankaupunkiin? Varsinaista järjestettyä ohjelmaa ei nimittäin tarvita tunnelmasta nauttimiseen. Kävele, käyskentele ja kuljeskele kaduilla ja kotoisilla kujilla, pysähdy hetkeksi kahville tai päivälliselle. Yksi suosituimmista kaduista on marmoripäällysteinen pääkatu Stradun, joka tunnetaan myös Placan nimellä.

Mikäli haluat nauttia todella upeasta näköalasta, lähde kävelylle Dubrovnikia ympäröivän muurin päälle. Jos taas uiminen on juttusi, voit pulahtaa virkistäytymään veteen muurien ulkopuolella. Toinen arvostettu pysähdyspaikka on satama, josta käsin voit lähteä myös veneretkelle joistakin lähisaarista.

Game of Thronesin jalanjäljissä

Monet Dubrovnikin vanhassakaupungissa vierailevista tunnistavat paikkoja, jotka ovat tuttuja suursuosion saavuttaneesta ja täällä osin kuvatusta Game of Thrones -sarjasta. Yksi suosittu aktiviteetti onkin nykyään lähteä sarjan jalanjäljissä järjestettävälle kävelykierrokselle. Näin pääset perille kuvausten jännittävistä kertomuksista ja näet TV-sarjan tunnetuksi tekemät kuvauspaikat omin silmin.

Turistien määrä voi tietenkin olla välillä vaivaksi asti, varsinkin huippusesonkina. Dubrovnikin vanhankaupungin näkymistä rauhassa nauttiaksesi kannattaa olla liikkeellä aamuvarhain, mieluiten vieläpä huippusesongin ulkopuolella.