Zlatni Rat Beach

Kroatiassa, Bracin saarella, sijaitsee erityinen ranta. Matkailulehdissä tämä kaunis turkoosin ja kristallinkirkkaan veden ympäröimä valkea ranta on usein kuvattu ylhäältä.

Ranta on nimeltään Zlatni Rat Beach, mikä tarkoittaa kultaista sarvea. Se sijaitsee Bolin kylässä, suositulla Bracin saarella Kroatian lomaparatiisissa.

Mikä tästä rannasta sitten tekee erityisen? Se, että ranta muuttaa muotoaan päivittäin. Rannan kärjen terävä muoto muuttuu aaltojen muovaamana, aina tuulen suunnan ja muiden luonnonvoimien mukaan.

Kiviranta ja kristallinkirkas vesi

Valkea ranta, jota kuvista katsottuna usein virheellisesti hiekkarannaksi luullaan, on itse asiassa kiviranta.
Ranta koostuu tuhansista valkeista, sileistä pikkukivistä. Zlatni Ratin rantaa reunustaa suojaava havumetsä ja rannalta on hurmaava näköala vuorenrinteille ja kauempana siintäville saarille.

Merelle kurkottavalla rantakielekkeellä on siis rantakaistale molemmin puolin. Valitse puoli makusi mukaan. Rannalle kannattaa tulla myös ihastelemaan kauas horisonttiin laskevaa aurinkoa.

3 vinkkiä Zlatni Rat Beacille

  1. Suosittelemme mukaan uimatossuja, joita myydään useimmissa Kroatian rantakaupoissa. Tossut tuovat mukavuutta rantaelämään Kroatian kivisillä rannoilla.
  2. Pikkulasten kanssa matkustettaessa kannattaa välttää rantoja päivän kuumimpien tuntien aikana. Suosi sen sijaan aikaisia aamuja tai iltapäiviä, jolloin rannalla on sekä viileämpää että vähemmän ihmisiä.
  3. Rannan yhteydessä on suuri pysäköintialue. Pysäköinti maksaa n. 10 e/pv. Mikäli tulet rannalle myöhemmin iltapäivällä, ei pysäköinnistä yleensä tarvitse maksaa.