Supetar

Supetar on Bracin saaren pääkaupunki. Pittoreski rantalomakohde on suosittu erityisesti kesäisin, jolloin pieni kalastajakylä herää eloon. Supetarissa on myös Bracin suurin satama, jossa voit nähdä niin pieniä kalastajaveneitä kuin suuria Splitistä saapuvia lauttoja. Splitiin usean kerran päivässä kulkevien lauttojen lisäksi lauttoja liikennöi myös Hvarin ja Visin saarille.

Paikallisia makuja ja kesäfestivaaleja

Rantaa myötäilevää rantakatua reunustavat palmut ja kodikkaat ravintolat, joiden ulkoterasseilta on merinäköala. Kalan ja äyriäisten lisäksi saaren perinteisiä herkkuja ovat erilaiset lammasruuat. Muista myös maistaa saaren omaa viiniä.

Kesäkuun lopusta lähtien Supetarissa vietetään kesäfestivaaleja. Peräti kolme kuukautta kestävät festivaalit tarjoavat paljon erilaisia kulttuuritapahtumia mutta myös kulinaarisia elämyksiä.

Kristallinkirkas vesi

Supetarissa on upeita rantoja. Useimmat niistä ovat pikkukivirantoja, joilla vesi on kristallinkirkasta. Siksi sekä snorklaus että sukellus ovat sangen suosittuja aktiviteetteja. Myös pyöräily on suosittua ja kaikkialla saarella on hienoja pyöräteitä.

Supetarin sijainti on hyvä, jos olet aikeissa tutustua Bracin saareen – liikut sitten veneellä, pyörällä, autolla tai bussilla. Supetarista on hyvät bussiyhteydet kaikkialle. Boliin, saaren toiselle puolelle, matka kestää n. 45 minuuttia. Monet suuntaavat Boliin sen palkitun hiekkarannan vuoksi. Zlatni Ratin rannan muoto muuttuu sään ja tuulien mukaan