Stari Grad

Stari Grad tarkoittaa vanhaa kaupunkia, ja sitä se myös on. Kroatian vanhin kaupunki sijaitsee Hvarin saarella. Kaupunki on myös yksi Euroopan vanhimmista.

Kreikkalaiset asuttivat Stari Gradin jo 384 eaa. Silloin kaupunki tosin tunnettiin nimellä Pharos. Kreikkalaisten aikaisten asumusten arkeologisia jäänteitä on nähtävissä edelleen keskustan ulkopuolella.

Vanha kaupunki oli pitkään Hvarin pääkaupunki ja se sai nykyisen nimensä vasta keskiajalla, venetsialaisella valtakaudella, jolloin Hvarin kaupunki vei siltä aseman saaren tärkeimpänä kaupunkina.

Rauhallinen ja maalauksellisen kaunis kaupunki

Keskustassa on maalauksellisia pikkukujia, kapeita mukulakivikatuja ja vanhoja, kauniita rakennuksia. Ravintoloita on paljon ja löydät varmasti oman suosikkiravintolasi jonkin pikkukujan kätköistä.

Stari Gradin ilmapiiri on muuten rauhallisempi kuin Hvarin kaupungissa. Kaupungissa on myös hieno rantakatu, joka johtaa erinomaisesti uimiseen sopivalle Lanternan kaupunkirannalle saakka. Stari Gradin lähistöllä on lisää hyviä rantoja – enimmäkseen pikkuisia poukamia, joissa vesi on tietysti kristallinkirkasta.