Brela

Viehättävä rantalomakohde kristallinkirkkaan veden äärellä Makarskan Rivieralla

Brela eteläisessä Kroatiassa.
Brelassa on rantoja, jotka ovat tunnettuja kaikkialla Kroatiassa, esimerkiksi pieni kalliosaari Kamen Brela.

Brela on luonnonkaunis rantalomakohde Makarskan Rivieralla eteläisessä Kroatiassa. Pienen kalastajakylän keskustan muodostaa etupäässä sen pienvenesatama. Satamassa on viihtyisiä ravintoloita terasseineen, joilta avautuu upeat maisemat.

Brela on pienempi kuin sen lähin naapuri, Baska Voda, mutta kaikki tarpeellinen rantaloman viettoon löytyy kylästä.

Satumaiset puitteet lomanviettoon

Brela on lähivuosina kasvattanut voimakkaasti suosiotaan. Suosion syinä ovat varmasti kylän satumainen luonto – kauniit kivitalot, tuoksuvat pinjapuut, sypressit sekä kristallinkirkkaana kimalteleva meri Biokovon vuoristo taustallaan. Kristallinkirkkaan, turkoosin meren lisäksi tietysti myös pikkukiviset rannat ovat upeita.

Vuosien saatossa useat Brelan rannat ovat saaneet kansainvälisen Blue Flag -tunnustuksen merkiksi puhtaasta vedestä ja siisteistä rannoista.

Koko Kroatian symbolit

Brelassa on rantoja, jotka ovat tunnettuja myös kylän ulkopuolella. Esimerkiksi pieni kalliosaari Kamen Brela on tunnettu kaikkialla Kroatiassa. Saari sijaitsee kylän pohjoisosassa, lähellä Podrače-rantaa, joka myös on upea paikka uimiseen. Sadan metrin päässä Kamen Brelasta etelään sijaitsee yksi Makarska Rivieran hienoimmista rannoista: Punta Rata. Ranta on leveä pikkukiviranta, jonka Forbes vuonna 2004 valitsi maailman 10 kauneimman rannan joukkoon.

Tiesitkö, että …
Brela oli aikoineen yksi merkittävimmistä maraschino-kirsikoiden tuottajista. Näistä cocktail-kirsikoista valmistetaan Maraschino -likööriä.