/Kroatia

Kuvankaunis Kroatia

TUI, Suomi

Viehättäviä kalastajakyliä ja tuoretta lähiruokaa. Saaria, rantoja ja kristallinkirkasta vettä. Ei ole sattumaa, että Kroatiasta on tullut matkailulehtien suosikki. Nyt esittelemme Kroatia 2.0 -version: nykyaikaisia hotelleja pareille, yhdeksän eri rantakohdetta ja vaellusmatkoja luonnonpuistoissa ja Bracin saarella.

Lahtien pitkät rannat ja ystävälliset kylät, joissa kalastusveneet keinuvat uskomattoman kirkkaassa vedessä. Merelle katsellessasi näet purjeita, auringon kimallusta aalloilla ja vihreitä saaria ja selkäsi takana kohoaa Biokovo-vuoristo kuin kivettynyt, pinjametsien verhoama aalto.

Kuvat eivät tosiaan valehtele. Dalmatian rannikko on yhtä upea todellisuudessa. Voit valita yhdeksästä lomakohteesta Splitin ja Makarskan kaupungeista pieniin kalastajakyliin ja rantakohteisiin Makarskan Rivieralla, tai suunnata Bracin ja Hvarin saarille.

Missä majoitutkin kannattaa tehdä retki Splitin maailmanperintökaupunkiin, joka syntyi Rooman keisari Diocletianuksen rakennuttaman palatsin ja sen muurien ympärille 300-luvulla. Askelten alla sileäksi kuluneella marmorikivetyksellä voit kulkea sataman kävelykadulta kujien ekologisiin ravintoloihin, taidegallerioihin, trendikkäisiin baareihin ja roomalaisten Egyptistä ryöstämien sfinksien luo.

Toinen ilonaihe matkalla on kroatialainen keittiö, jolla on aika paljon yhteistä Adrianmeren toisella puolella sijaitsevan italialaisen keittiön kanssa. Kuvittele voissa paistettuja vihanneksia seudun pienviljelijöiltä ja hiilillä grillattua kalaa, joka on pyydystetty samana aamuna. Entä herkullisia leikkeleitä kuten lammasmakkaraa, pateeta ja prosciuttoa.

Igranen kylän hienojen rantojen luona on kaksi Sensimar-hotelliamme aikuisille. Hiljattain toteutettujen korjaustöiden myötä hotellit saivat uuden modernin ilmeen ja uskallamme väittää, että Sensimar-hotellimme kuuluvat Kroatian raikkaimpiin, pareille suunnattuihin hotelleihin.

Et pety Kroatiaan. Kauniimpaa aurinkorannikkoa on vaikea löytää vain kolmen tunnin lentomatkan päästä Helsingistä.

Splitin keskiaikaisessa kaupungissa on myös vilkas satama. Splitin keskiaikaisessa kaupungissa on myös vilkas satama.