Hyvä tietää: Agia Napa

 • Pääkaupunki

  Nicosia
 • Valuutta

  Euro (EUR)
 • Kieli

  Kreikka, turkki
 • Väkiluku

  n. 3000
 • Aikaero

  0 tuntia
 • Matka lentokentältä

  n. 45 min. – 1 t 30 min.

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingistä Larnakaan n. 4 t 15 min.

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Matka lentokentältä

  Matka lentokentältä lähimmälle hotellille kestää noin 45 min. – 1 t 30 min.

  Varaa bussikuljetus tai yksityinen kuljetus lisäpalveluna. Varausvaiheessa näet saatavilla olevat kuljetusvaihtoehdot

  Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »

 • Rannat

  Agia Napan rannat ovat matalia ja hienohiekkaisia. Alueella on 12 Blue Flag -rantaa, joista kaksi pisintä ja suosituinta ovat Grecian Bay ja Nissi Beach.

  Aurinkovarjoja ja -tuoleja on vuokrattavissa (n. 6 e/pv) aina marraskuun loppuun asti.

 • Koe enemmän

  Agia Napan ympäristössä on monia hienoja kävelyteitä – sekä rannikkoa myötäileviä että Cape Grecon luonnonsuojelualuella.

  Useissa hotelleissa on mahdollisuus pelata tennistä. Boule on suosittua, ja Agia Napan alueella onkin useita kenttiä. Polkupyöriä voi vuokrata, alueella on hienot pyörätiet, joita pitkin pääset niin pikkukyliin kuin alueen päätaajamaan, Paralimniinkin, joka sijaitsee n. 10 km päässä Agia Napasta.

  Vesiurheilumahdollisuuksia on seuraavasti: purjehdus, polkuveneitä, vesihiihto, banaani-veneitä, sukellus ja snorklaus. Tutustumissukellus n. 74 e, PADI-kursseja n. 485 e. Huom. alle 12-vuotiaat eivät saa sukeltaa Kyproksella, heille suosittelemme snorklausretkiä.

  Agia Napan keskustassa on useita hyviä kuntosaleja.

  Pafoksen lähistöllä, n. 150 km Agia Napasta, on kolme golfkenttää.

  Pääsiäinen on tärkeä pyhä Kyproksella. Kataklysmoksen vesifestivaalit järjestetään kaikissa rannikkokaupungeissa touko-kesäkuun vaihteessa. Limassolin viinifestivaaleja juhlitaan puolestaan elo–syyskuun vaihteessa. Oopperaesityksiä järjestetään Pafoksen ulkonäyttämöllä elokuun lopussa ja syyskuun alussa.

 • Autonvuokraus

  Vuokraa auto Agia Napan lomallesi kätevästi kauttamme yhdeksi tai useammaksi päiväksi.

  Lue lisää autonvuokrauksesta Kyproksella »

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Etäisyydet
  Agia Napasta lentokentälle n. 44 km, Fig Tree Bayhin n. 10 km, Larnakaan n. 41 km, Nikosiaan n. 83 km, Limassoliin n. 111 km ja Pafokseen n. 179 km.

  Liikenneyhteydet
  Taksi Agia Napassa n. 11 e, Fig Tree Bayhin (Protarakseen) n. 23 e, Larnakaan n. 60 e. Taksi lentokentältä Agia Napaan n. 72 e. Iltaisin kalliimpaa, sovi hinta ennen taksimatkan alkua.

  Bussi Larnakaan (meno-paluu) n. 6 e, Nikosiaan (meno-paluu) n. 13 e. Aikataulut www.intercity-buses.com

  Bussi Fig Tree Bayhin ja Paralimniin n. 1 e, päivälippu 2 e. Touko-lokakuussa bussit Fig Tree Bayhin ja Paralimniin 3 kertaa tunnissa päiväaikaan. Aikataulut: www.osea.com.cy

 • Lasten kanssa

  Lastenruokia ja vaippoja myydään hotelliemme läheisyydessä olevissa supermarketeissa.

  Agia Napa sopii mainiosti lapsille matalien rantojen ansiosta. Täällä on runsaasti tekemistä ja ohjelmaa kaikenikäisille, mm. monia eurooppalaisen standardin mukaisia yleisiä leikkipuistoja. Luna Park, huvipuistolaitteineen, arvontoineen ja sisäleikkipaikkoineen, on avoinna myöhäisestä iltapäivästä alkaen. Vesipuisto Water Worldissä on katettu leikkipaikka, pieniä kahluualtaita ja vesiliukumäkiä pienille ja vähän suuremmillekin.

  Paralimnissa on sisäleikkialueita ja keilausta jokaisena päivänä.

  Agia Napan liikenne on varsin vilkasta varsinkin heinä-elokuussa.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Agia Napassa on runsaasti viihtyisiä ravintoloita ja baareja. Ravintoloissa ovat edustettuna useat eri maiden keittiöt. Kpyroslaisen keittiön herkkuihin pääset tutustumaan parhaiten paikallisissa tavernoissa Agia Napan laidalla.

  Keskikesällä yöelämä on vilkasta. Kylässä on useita yökerhoja ja baareja. Suurin osa niistä sijaitsee suurella baarikadulla Agia Napan keskustassa.

  Keskustan ulkopuolella, pääkadulla ja alempana satamassa on useita ravintoloita. Myös kala- ja äyriäisravintoloita on täällä useita.

 • Ostokset

  Agia Napassa on paljon matkamuistomyymälöitä sekä koru-, vaate- ja kenkäkauppoja. Suurin osa kaupoista sijaitsee pääkatu Nissi Avenuen varrella.

 • Hintataso

  Kaupassa: 1 litran vesipullo n. 1 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 1,20 e.
  Ravintolassa: kevyt lounas n. 9 e, kevyt päivällinen n. 18 e, olut (50 cl) n. 3 e, pizza n. 13 e.

 • Asukasluku

  Agia Napassa on noin 3 000 asukasta. Vilkkaimman matkailukauden aikana asukasmäärä nousee matkailualan kausityöntekijöiden myötä.

 • Adapteri

  220 V. Adapteria tarvitaan.

 • Liikuntaesteiset

  Agia Napan pääkatu Nissi Avenue on suhteellisen tasainen, kuten myös satama-alue. Ylempänä Agia Napan keskustassa on jonkin verran korkeuseroja ja mäkiä.

  Liikkuminen Agia Napan keskustassa saattaa olla vaikeaa. Keskellä jalkakäytävää saattaa esim. kasvaa puita. Keskustan kaduilla on myös paljon kulkijoita. Luostarin lähellä on jyrkkä mäki. Useilla ravintoloilla on liikuntaesteisille soveltuvat wc-tilat, kannattaa kuitenkin varmistaa etukäteen.

  Kyproksella on kaikkiaan n. 40 rantaa, joilla on aloitettu parannustöitä (mm. luiskien rakentaminen) rantojen saamiseksi liikuntaesteisille sopiviksi. Nämä rannat ovat avoinna maaliskuusta lokakuuhun.

  Kyproksella on pari vaelluspolkua, joilla voi kulkea pyörätuolilla – yksi Trodos-vuoristossa ja toinen Machaira-metsässä.

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Tärkeä tietää

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Valuutta ja luottokortit
  Euro (EUR).
  Luottokortilla voi maksaa useimmissa ravintoloissa ja kaupoissa. Pankkiautomaatteja on. Pankit ovat avoinna ma-pe klo 8.30–13.30.