Golden beach

Golden Beach on suosittu ranta. Se on yksi Pohjois-Kyproksen suurimmista ja kauneimmista ja sijaitsee Protariaksen alueella Aiya Napan reunamilla, miltei Karpasian niemimaan koillisimmalla nurkalla. Täällä vallitsee rauha, ja odotettavissa ovat kauniin rennot rantapäivät. Kumpuilevat kultaiset hiekkadyynit kohtaavat tyynen ja kirkkaan veden, eikä ole tavatonta nähdä villiaasien löntystelevät ympäröivillä kukkuloilla. Nämä aasit elävät vapaina koko Karpasian niemimaan alueella. Golden Beach kuuluu kansallispuistoon, ja tämä on merikilpikonnien pesimäaluetta.

Golden beach tarjoaa rentoutumista

Toisin sanoen Golden Beach tarjoaa täydellisen vastakohdan Nissin rannan kaltaisille kohteille. Rannan hiekka on vaaleaa ja hienojakoista ja vesi kristallinkirkasta. Matala pohja tekee rannasta lapsille sopivan. Kyseessä on luonnonranta, jonka vetonauloina toimivat rento ilmapiiri ja kaunis maisema, ei niinkään palvelutarjonta. Rannalla ei juuri ole aurinkotuoleja tai -varjoja - vain joitakin kappaleita huippusesongilla. Vessat ja suihkut kuitenkin paikalta löytyvät. Rannan yhteydessä toimii pari yksinkertaista ravintolaa. Jotkut kävijät ovat kertoneet rannalta löytyvän roskia. Siivoa jälkesi - voit myös pitää ylimääräistä pussia mukanasi olemassa olevien roskien keräämistä varten. Näin annat oman panoksesi tämän upean rantahelmen säilyttämiseksi ja merikilpikonnien muninnan edistämiseksi. Karpasian niemimaan ja Golden Beachin alueella elää kahdenlaisia merikilpikonnia: valekarettikilpikonnia (Caretta Caretta) ja liemikilpikonnia.

Rantaa reunustavat matalat, karut kalliot. Snorklaus on suosittu harrastus - vain pienen uimamatkan päässä kallioilta näkyvyys kirkkaassa vedessä on hyvä. Oikein hyvällä tuurilla saatat törmätä merikilpikonnaan.

Vilkkaasta ja roskaisesta kansallispuistoksi

Aiemmin rannalla on ollut laajempi tarjonta lukuisten ravintoloiden ja baarien myötä, mutta ne on purettu rannan tilan parantamiseksi ja alkuperäistämiseksi: tähtäimessä on ollut luonnollinen ranta kauniissa ympäristössä. Ajoittain purkutyöt ovat jättäneet jätettä rannalle, ja vierailijoiden raportit ovat olleet vaihtelevia.

Viimeisimmät raportit syksyltä 2018 kertovat rannasta taas huomattavasti parempaa. Jokunen ravintola on palannut paikalle ja paikalliset viranomaiset siivoavat ja hoitavat isommat roskat. Nykyisin puhutaan taianomaisen kauniista ja luonnollisen koskemattomasta rannasta - toivokaamme, että sellaiseksi se myös jää.