Konnoksen ranta

Yksi Kyproksen kaikkein kauneimmista rannoista on Konnoksen ranta saaren kaakkoisrannikolla. Tämä suosittu ranta sijaitsee Cape Grecon kansallispuiston pohjoisosassa - Cape Grecon ja Protaraksen välillä.

Konnoksen ranta on lapsiystävällinen

Rannalla on tyyntä ja se on matalapohjainen, sopien näin hyvin pienille lapsille. Ranta sijaitsee Konnoksen lahdella ja tarjoaa upeat näköalat, kultaista, miltei valkoista hietikkoa sekä kristallinkirkkaan veden. Pituutta sillä on 200 metriä, leveyttä 25 metriä. Suojaisa lahdenpoukama pitää tuulen aallot loitolla.

Paikalle pääsee helposti: Agia Napa on alle 15 minuutin ajomatkan päässä, Fig Tree Bayhyn on noin kolme kilometriä. Suuntaa kohti Cape Grecoa ja poikkea Grecian Park -hotellille. Täältä johtaa kiemurteleva serpentiinitie alas kohti vettä.

Suosittu Blue Flag -sertifioitu ranta

Koko lahtea pidetään yhtenä Kyproksen kauneimmista rannoista, ja se on suosittu niin paikallisten kuin turistien parissa. Rannalla on vesiurheilun harrastusmahdollisuuksia ja aurinkotuoleja, ja sen lähellä on kauppoja ja ravintoloita. Ravintolat ovat yksinkertaisemmast apäästä, mutta ovat rentoja ja viihtyisiä. Niistä avautuu näkymä lahdelle, ja pöydät saavat varjoa pinjapuista. Rannan yhteydessä on majapaikkoja, ja hieman kauempana sijaitsee myös useita luksushotelleja.

Konnoksen ranta on saanut Blue Flag -sertifikaatin, eli ranta täyttää kaikki vedenlaadulle, ympäristölle ja kestävälle kehitykselle, turvallisuudelle sekä palvelutasolle asetetut vaatimukset. Konnoksen rannan suosio kasvaa vuosi vuodelta, ja monet ovatkin löytäneet tämän entisen kätketyn helmen - mutta yhä edelleen se kuuluu, epätavallista kyllä, sekä Kyproksen rauhallisempiin että pittoreskeimpiin rantoihin.