Kyproksen upeimmat rannat

Kypros on tunnettu upeista rannoistaan. Miltä kuulostaa kristallinkirkas vesi pehmeän hiekkarannan kera tai hyppy kalliolta virkistävään meriveteen? Tässä vihjeemme Kyproksen viidestä parhaasta rannasta.

1. Fig Tree Bay

On helppo ymmärtää, miksi Fig Tree Bayn ranta pienellä Fig Tree Bayn (joka myös Protaras-nimellä tunnetaan) paikkakunnalla on perheiden suosikki. Voimakkaan sininen ja matala vesi, hienojakoinen rantahiekka, viihtyisät tavernat ja korkea palvelutaso. Myös snorklaus onnistuu hyvin, sillä ranta sijaitsee suojaisalla lahdella, jossa ei esiinny korkeita aaltoja. Fig Tree Bay on saanut myös kansainvälisen “Blue Flag” -ympäristösertfikaatin. Tämä merkitsee että veden laatu on korkea, ranta puhdas ja palvelu huipputasoa. Mikäli kyllästyt aurinkoon ja uimiseen ja alat kaivata enemmän vilinää, esimerkiksi shoppailua, sijaitsee Ayia Napan lomakohde vain lyhyen taksimatkan päässä etelässä.

2. Nissi Beach

Nissi Beach sijaitsee rannikolla aivan Ayia Napan suositun lomakohteen ulkopuolella. Tämä kaunis ranta on löytynyt lukuisilta listoilta maailman upeimpia rantoja listattaessa. Täällä hiekka on pehmeää ja helmiäisvalkoista, vesi turkoosia. Rannan nimi tulee Kreikan kielen sanasta “nissi”, joka merkitsee pientä saarta. Nimi juontuu aivan rannan edustalla sijaitsevasta pienestä saaresta. Aivan Fig Tree Bayn tavoin Nissin ranta voi ylpeillä saamallaan Blue Flag -ympäristösertifikaatilla. Rannalla on myös useita harrastusmahdollisuuksia aina vesihiihdosta varjoliitoon. Täältä löytyy myös ravintoloita rivissä toinen toisensa jälkeen. Jos kaipaat vielä laajempaa tarjontaa, sijaitsee Ayia Napan keskusta vain muutaman kilometrin päässä.

3. Cape Greco

Cape Greco on luonnonsuojelualue muutaman kilometrin päässä Ayia Napasta. Alueen näköalat ja luonto ovat fantastisia. Cape Greco sopii täydellisesti snorklaukseen ja sukellukseen. Kalliot, luolat meren äärellä ja kristallinkirkas smaragdinvihreä vesi tekevät snorklaamisesta erityisen nautinnollista ja jännittävää. Monet saapuvat alueelle autolla tai mopolla. Jos olet valmis kävelemään, on paikallisbussin pysäkiltä noin kilometrin matka alas pienelle kappelille (upean näköalapaikan kautta).

4. Konnoksen ranta

Konnoksen ranta sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Fig Tree Baylta (Protaras). Rantaa pidetään yhtenä Kyproksen hienoimmista. Sen kultahiekka on hienojakoista ja turkoosinsininen vesi sopii täydellisesti snorklaukseen. Konnoksen ranta on leveä ja sopii hyvin lapsille, sillä ranta on suojassa tuulilta ja on hyvin tyyni. Täällä on laaja valikoima vesiurheilun harrastusmahdollisuuksia. Rannalla on myös suihkut ja uimavahdit. Konnoksen ranta on myös paikallisten asukkaiden suosikkiranta, ja siksi pyhisin rannalla tapaa olla hieman tavallista enemmän ihmisiä. Rannalle pääsee autolla, moottoripyörällä, pyörällä sekä jalkaisin.

5. Makronissoksen ranta

Makronissoksen ranta on upea ranta Ayia Napan keskustan ulkopuolella. Ranta koostuu kolmesta puolikuun muotoisesta lahdesta, joiden kultahiekka on hienojakoista. Vesi on kirkasta ja matalaa, siksi myös hyvin sopivaa lapsille. Paikalla on tavernoja ja vuokrattavia aurinkotuoleja sekä laaja valikoima vesiurheilun harrastusmahdollisuuksia. Rannalle pääsee helposti bussilla tai kävellen. Bussit pysähtyvät noin 500 metrin päässä rannasta.