Makronissoksen ranta

Monet ovat kuulleet puhuttavan Kyproksen kaakkoisosan Nissin rannasta, joka on varsin hieno, mutta myös varsin suosittu. Vain parin kilometrin päässä Nissistä sijaitseva Makronissos on rauhallisempi, mutta vähemmän tunnettu vaihtoehto.

Ayia Napan lähellä sijaitseva Makronissos ja sen pienet lahdet muodostavat liidunvalkean ja hyvin pidetyn rannan hienojakoisella ja pehmeällä hiekalla. Valkoinen ranta vetää puoleensa taustatyönsä tehneitä vierailijoita, ja pienten lahdenpoukamien ansiosta vesi on suhteellisen tyyntä. Vesi on kristallinkirkasta ja taipuu turkoosinsävyyn kauempaa katsottaessa. Se on myös matalaa, minkä ansiosta ranta sopii täydellisesti lapsiperheille. Pohjalla kuitenkin on koralleja, joten niin lasten kuin aikuisten kannattaa olla tarkkana jalkojensa kanssa.

Vaikka rannalla käykin vähemmän ihmisiä kuin läheisellä Nissin rannalla, on väkimäärä silti välillä varsin iso. Näin on etenkin sunnuntaisin, jolloin kyproslaiset itse tapaavat käydä rannalla vapaapäivänään. Siksi paikalle kannattaa saapua aikaisin aamulla ja välttää sunnuntaita. Päivän ensimmäisinä rauhallisina tunteina voi nauttia miltei tyhjästä rannasta.

Sukellusta, vesihiihtoa ja suppausta

Mikäli kyllästyt aurinkotuolilla makoiluun, voit kokeilla jotakin monista vesiurheilulajeista aina sukelluksesta vesihiihtoon ja suppaukseen tai polkuveneisiin. Vasta-alkajien on hyvä kokeilla suppauksen kaltaisia harrastuksia aamupäivisin, sillä iltapäivisin rannalla tapaa tulla hieman tuulisempaa.

Ylimääräistä energiaa voi purkaa myös kävelyretkellä Landan, Adamsin ja lopuksi Nissin rannalle. Kävelymatka kestää noin puoli tuntia, ja miltei koko matkan voi kävellä pitkin veden reunaa.