Sininen laguuni

Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi monet pitävät Sinistä laguunia yhtenä Kyproksen hienoimmista paikoista. Ei pelkästään turkoosin ja kristallinkirkkaana kimaltavan meren, vaan myös kauniin ympäristön vuoksi. Laguunin taustalla häämöttä nimittäin Akamasin kansallispuiston vuoret. Sininen laguuni sijaitsee saaren luoteisosassa, hieman yli 50 km Pafoksesta pohjoiseen. Täällä pääset viettämään rentouttavan päivän täynnä aurinkopaistetta ja suolaista merivettä.

Snorklaa kirkkaassa vedessä

Sininen laguuni sijaitsee suojaisella lahdella, joka on reunustettu kallioilla. Tämä tarkoittaa sitä, että vesi on täällä usein lämpimämpää kuin muissa Kyproksen uimapaikoissa. Veden kaunis turkoosi väri korostuu pohjan valkoisen hiekan ansiosta. Lahden vesi on niin kirkasta, että muistathan kurkistaa myös vedenalaiseen elämään snorklaamalla tai sukeltamalla. Täältä löydät paljon erilaisia kaloja tutkittavaksi.

Kuinka päästä Siniselle laguunille?

Paras tapa päästä Siniselle laguunille on osallistua veneretkelle pienestä kalastajakylä Latchista. Latchi on noin tunnin ajomatkan päässä Pafokselta. Matkalla voit myös pysähtyä pieneen kylään ja lounastaa kodikkaassa tavernassa. Veneretki kaunista rannikkomaisemaa pitkin on jo kokemus itsessään ja ohitat matkalla mm. Afroditen kallion. Veneet jäävät laguuniin yleensä muutamaksi tunniksi, joten uimiseen jää hyvin aikaa. Aluksella tarjoillaan usein välipaloja ja kylmiä juomia.

Voit myös ajaa Siniselle laguunille, mutta tällöin tarvitset jeepin tai muun nelivetoisen auton. Tiet ovat melko kivisiä ja vaikeakulkuisia. Pafokselta ajoaika on noin 1,5 tuntia.