Hala Sultan Tekke

Mikäli kaipaat rauhallista hetkeä Kyproksen matkallasi, suositellaan vierailua Hala Sultan Tekkellä tai Umm Haramsin moskeijalle, kuten paikkaa myös kutsutaan. Tämä rauhallinen ja kaunis ympäristö sijaitsee Larnakan suolajärven länsirannan edustalla. Moskeijaa pidetään myös islamin pyhänä paikkana.

Hala Sultan Tekkeniin ovat tervetulleita myös muut kuin muslimit: se on avoinna kaikille.

Runsaasti nähtävää

Alueen nähtävyyksiin kuuluvat moskeija, minareetti, muinaishistoriallinen hautausmaa sekä mausoleumi. Moskeija rakennettiin 1700-luvulla Umm Haramin kunniaksi, joka oli naimisissa profeetta Muhammedin ystävän Ubada bin al-Samitin kanssa.

Legendan mukaan Umm Haram putosi muulin selästä bysanttilaisten joukkojen hyökkäyksessä ja mursi niskansa. Hänet haudattiin tänne, ja pian Hala Sultan Tekke rakennettiin hänen hautansa ympärille.

Tämän paikan historialliset juuret ulottuvat kauas. Noin vuonna 1 500 eaa. nykyisen moskeijan aluetta käytettiin lähellä sijainneen suuren kaupungin hautausmaana. Osa kaupungista oli ruotsalaisten arkeologien kaivausten kohteena 1970-luvulla.

Kaunis ympäristö Larnakan ulkopuolella

Hala Sultan Tekke on yksi ensimmäisistä näkymistä, jonka kohtaat Larnakan kansainväliseltä lentoasemalta lähtiessäsi. Larnaka sijaitsee Kyproksen lounaisosassa ja on saaren kolmanneksi suurin kaupunki Nikosian ja Limassolin jälkeen. Larnakan suolajärven pinnalle heijastuva moskeija on kaunis näky, varsinkin taustalla kohoavien vaikuttavien vuorten ansiosta.

Mikäli sinulla on aikaa, voit kävellä tai hölkätä koko järven ympäri. Kävely kestää 2-3 tuntia vauhdista riippuen. Hyvällä tuurilla voit myös nähdä vaaleanpunaisia flamingoja järven ympärillä. Mikäli haluat todistaa peilityyntä näkymää, kannattaa muistaa, että lämpiminä kesinä järvi käytännössä katsoen kuivuu olemattomiin.