M/S Zenobia

M/S Zenobia oli ruotsalainen Kockumin telakalla Malmössä rakennettu rahtilaiva, joka laskettiin vesille vuonna 1979. Vuotta myöhemmin laivan oli määrä kuljettaa 135 rekkaa ja perävaunua entisestä Jugoslaviasta Syyriaan. Kyproksen kohdilla laivan autopilotti alkoi nikotella ja alus kaartoi voimakkaasti. Tämä liike sai koko lastin voimakkaaseen liikkeeseen ja alus kallistui. Usean kallistuksen korjausyrityksen jälkeen jouduttiin viimein turvautumaan SOS-hätämerkkiin. Kaikki miehistön jäsenet selvisivät onnettomuudesta, mutta laivaa ei kyetty pelastamaan.

Larnakan lentoasemalle lennettäessä voi hieman ennen laskeutumista nähdä varjon meressä. Kyseinen varjo on M/S Zenobian.

Täällä voivat sukeltaa niin aloittelijat kuin ammattilaiset

M/S Zenobia makaa nykyään merenpohjassa 90 asteen kulmassa paarpuurin puolelle kallistuneena, 1,6 kilometrin päässä Larnakan lentoasemalta. Rungon korkeimpaan kohtaan on 18 metriä, ja syvimmillään alus makaa 43 metrin syvyydessä. Alus kuuluu maailman parhaisiin sukelluspaikkoihin useiden alan lehtien mukaan. Tästä on paljolti kiittäminen Välimeren kirkasta vettä. Helpoiten tänne pääsee sukellusyritysten kautta. Useimmat sukellusalukset lähtevät Larnakan satamasta, ja matka paikalle kestää noin vartin. Ajoittain paikka voi olla melko ruuhkainen.

M/S Zenobialle sukeltaminen sopii kaikentasoisille sukeltajille. Vasta-alkajille tyyrpuurin puoli sopii hyvin, edistyneemmät sukeltajat voivat sukeltaa laivan sisällä ylemmälle autokannelle. Kaikkein edistyneimmät seikkailusukeltajat voivat edetä alemmalle autokannelle ja hytteihin.