Pääkaupunki Nikosia

Kyproksen pääkaupunki Nikosia sijaitsee suunnilleen saaren keskellä, Pediaios-joen varrella. Nikosialla on pitkä historia. Kaupunkia alettiin rakentaa jo 300-luvulla, ja 1000-luvulla se nimettiin maan pääkaupungiksi.

Nikosian kahtia jaettu kaupunki

Vuoden 1974 turkkilaismiehityksen jälkeen Nikosia on jaettu pohjoiseen (turkkilaiseen) ja eteläiseen (kreikkalaiseen) osaan. Pohjoispuolelle mielivillä tulee olla mukanaan EU-passi tai kansallinen henkilökortti. Puolet eroavat toisistaan reilusti. Pohjoinen osa on karumpi ja värikkäämpi basaareineen, katukojuineen ja rukouskutsuja ilmoille kajauttavine moskeijoineen. Eteläinen osa on modernimpi ostoskeskusten, ylellisten putiikkien ja kauniisti koristeltujen kirkkojen myötä.

Rikas tarjonta kulttuuria ja nähtävyyksiä

Tylsää hetkeä et tule Nikosiassa kokemaan. Täällä on nähtävää enemmän kuin riittämiin. Mikäli et jaksa kiertää museoita, on myös kävely Nikosian vanhassakaupungissa nautinto. Tallustele ahtailla kujilla ja ihaile kauniita vanhan tyylinsä säilyttäneitä taloja. Kävele kohti kaupungin vanhaa keskustaa, Laiki Yitoniaa, jonka venetsialainen kaupunginmuuri on peräisin 1500-luvulta. Älä myöskään unohda kaunista Johanneksen katedraalia kauniine seinämaalauksineen.

Nikosia on kuulu myös shoppailumahdollisuuksistaan. Täältä nimittäin löydät kirjaimellisesti kaikkea, joko jotakin kauppakujan varrelta tai modernista ostoskeskuksesta. Lopuksi tulevat krouvit ja yöelämä, ja tällä saralla tarjonta on monipuolista. Krouveja, baareja ja diskoja löytyy kaikkiin makuihin.