Hyvä tietää: Gaafu Alifu Atoll

 • Pääkaupunki

  Malé
 • Valuutta

  Rufiyaa (MVR)
 • Kieli

  Divehi
 • Väkiluku

  n. 420 000
 • Aikaero

  +3 tuntia
 • Matka lentokentältä

  n. 1 t 30 min.

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Helsingistä Malediiveille (välilasku Dohassa, Qatarissa) n. 13,5 t.

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Matka lentokentältä

  Lentokenttäkuljetus Gaafu Alifu Atollille sisältyy matkan hintaan.

  Maan sisäinen lento Male'sta lentokentälle Kaadedhoossa kestää noin 1 t. Täältä matka jatkuu veneellä noin 30 minuuttia Robinson Clubille Huvandhumaa Fushissa.

  Huomaa, että joskus pidempikin odotusaika on mahdollinen lentokenttäsaarelta lähdettäessä lentoaikatauluista johtuen.

  Varaudu myös mahdollisesti epävakaaseen venematkaan, joten matkustajan tulee olla hyvässä kunnossa ja liikuntakykyinen.

  Mahdolliset lennonmyöhästymiset tai sää- ja tuuliolosuhteet saattavat johtaa pakolliseen yöpymiseen jollain muulla saarella.

  Matkatavarat
  Lennolle ja veneeseen otettavien matkatavaroiden suurin sallittu paino 20 kg, ylipainosta veloitetaan lisämaksuna 2 USD/kg (kuljetus tilan salliessa).

  Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »

 • Rannat

  Kaikilla saarilla Malediiveilla on ihastuttavia korallirantoja, suosittelemme uimasandaalien käyttöä. Laskuveden aikana vesi on matalalla, muulloin ihanteelliset olosuhteet uimiseen, purjelautailuun ja vesihiihtoon. Uiminen alasti tai yläosattomissa on kielletty. Hyvin voimakas auringonpaiste, käytä aurinkovoidetta, jossa korkea suojakerroin.

  Snorklaus- ja sukellusvälineitä vuokrattavissa. Sukelluskursseja järjestetään sekä aloittelijoille että kokeneille sukeltajille, mutta myös muita vesiurheilulajeja.

 • Koe enemmän

  Hotellilla on spa, kuntosali, joogaa ja sukelluskeskus. Voit myös vuokrata kanootin, purjelautailla tai purjehtia.Hotelli järjestää joskus myös veneretkiä muille saarille sekä snorklaus-, kalastus- ja auringonlasku– veneretkiä. Veneretkillä myös mahdollisuus nähdä delfiinejä. Lue lisää hotelliesittelystä.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Lue lisää hotelliesittelystä.

 • Hintataso

  1 litran vesi n. 3,50 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 4 e, olut (33 cl) n. 5 e, salaatti alk. n. 13 e, pasta n. 18 e, pizza n. 13 e, pullo maahantuotua punaviiniä alkaen 24 e.

 • Adapteri

  220 V. Englantilaistyyppiset pistorasiat, adapteria tarvitaan.

 • Liikuntaesteiset

  Lentokenttäkuljetus vesitasolla tai veneellä saattaa olla raskas. Mikäli tarvitset pyörätuolia liikkumiseen, tarkista ennen matkan varaamista, onko pyörätuolia mahdollista ottaa mukaan. Useimmat hotellisaarista ovat lähes kokonaan korallihiekkaa, joten liikkuminen on vaikeaa.

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Tärkeä tietää

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Valuutta ja luottokortit
  Malediivien rufiyaa (MVR).
  Paikallista valuuttaa tarvitaan pääasiassa ainoastaan pääkaupungissa Maléssa. Saarilla maksut suoritetaan luottokorteilla, euroissa tai Yhdysvaltain dollareissa.

  Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtokonttoreista.

  Huomioitavaa
  Malediiveille ei saa tuoda alkoholipitoisia juomia (takavarikoidaan saavuttaessa). Viiniä, olutta ja alkoholijuomia tarjoillaan hotellisaarilla, mutta ei Malélla.

  Trooppisesta ekosysteemistä/ilmastosta johtuen saattaa erilaisia hyönteisiä ja pieni liskoja esiintyä yleisesti, joskus jopa sisätiloissa.

  Matkatavaroiden kuljetuksessa pääsaarelta hotellisaarelle saattaa olla viiveitä lennon viivästymisestä, sääolosuhteista yms. johtuen. Matkatavarat saattavat saapua vasta myöhään illalla tai jopa vasta seuraavana päivänä.