Hyvä tietää: North Male Atoll

 • Pääkaupunki

  Malé
 • Valuutta

  Rufiyaa (MVR)
 • Kieli

  Divehi
 • Väkiluku

  n. 420 000
 • Aikaero

  +3 tuntia
 • Matka lentokentältä

  n. 10–30 min.

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Helsingistä Malediiveille (välilasku Dohassa, Qatarissa) n. 13,5 t.

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Matka lentokentältä

  Lentokenttäkuljetus North Male Atollille sisältyy matkan hintaan ja tapahtuu pikaveneellä. Kuljetusaika Malen lentokenttäsaarelta kestää noin 10–30 minuuttia.

  Huomaa, että joskus pidempikin odotusaika on mahdollinen lentokenttäsaarelta lähdettäessä lentoaikatauluista johtuen.

  Varaudu myös mahdollisesti epävakaaseen venematkaan, joten matkustajan tulee olla hyvässä kunnossa ja liikuntakykyinen.

  Mahdolliset lennonmyöhästymiset tai sää- ja tuuliolosuhteet saattavat johtaa pakolliseen yöpymiseen jollain muulla saarella.

  Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »

 • Rannat

  Kaikilla saarilla on ihastuttavia korallirantoja, suosittelemme uimasandaalien käyttöä. Laskuveden aikana vesi on matalalla, muulloin ihanteelliset olosuhteet uimiseen, purjelautailuun ja vesihiihtoon. Uiminen alasti tai yläosattomissa on kielletty. Hyvin voimakas aurinko; käytä aurinkovoidetta, jossa korkea suojakerroin.

 • Koe enemmän

  Snorklaus- ja sukellusvarusteita vuokrataan kaikilla hotellisaarillamme. Sukelluskursseja järjestetään niin aloittelijoille kuin kokeneemmille.

  Mahdollisuus harrastaa myös muita vesiurheilulajeja.

  Retkiohjelmasta ja aktiviteeteista kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteys hotellin vastaanottoon. Kukin hotelli järjestää omat retkensä ja ne maksetaan suoraan hotellille.

  Esimerkkeinä retkistä ovat veneretket muille saarille, snorklaus-, kalastus- ja auringonlaskuretket, joilla on hyvällä onnella mahdollisuus nähdä delfiinejä.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Useimmilla hotellisaarilla on internetyhteys, lisätietoja hotellin esittelytekstissä.

 • Lasten kanssa

  Saaret sopivat lapsille. Vene-/vesitasokuljetus saattaa kuitenkin tuntua rankalta.

 • Hintataso

  Baarissa: 1,5 l vesipullo n. 3,50 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 3,50 e.
  Ravintolassa: Olut (33 cl) n. 4,50 e, pullo paikalllista punaviiniä n. 25 e, salaatti n. 13 e, hampurilainen n. 18 e, hummeripäivällinen n. 50 e.

 • Asukasluku

  Hotellisaarilla ei ole vakituisia asukkaita.

  Malediiveillä on yhteensä n. 417 000 asukasta.

 • Adapteri

  220 V. Englantilaistyyppiset pistorasiat, adapteria tarvitaan.

 • Liikuntaesteiset

  Lentokenttäkuljetus vesitasolla tai veneellä saattaa olla raskas. Mikäli tarvitset pyörätuolia liikkumiseen, tarkista ennen matkan varaamista, onko pyörätuolia mahdollista ottaa mukaan. Useimmat hotellisaarista ovat lähes kokonaan korallihiekkaa, joten liikkuminen on vaikeaa.

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Tärkeä tietää

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Valuutta ja luottokortit
  Malediivien rufiyaa (MVR).
  Paikallista valuuttaa tarvitaan pääasiassa ainoastaan pääkaupungissa Maléssa. Saarilla maksut suoritetaan luottokorteilla, euroissa tai Yhdysvaltain dollareissa.

  Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtokonttoreista.

  Huomioitavaa
  Malediiveille ei saa tuoda alkoholipitoisia juomia (takavarikoidaan saavuttaessa). Viiniä, olutta ja alkoholijuomia tarjoillaan hotellisaarilla, mutta ei Malélla.

  Trooppisesta ekosysteemistä/ilmastosta johtuen saattaa erilaisia hyönteisiä ja pieni liskoja esiintyä yleisesti, joskus jopa sisätiloissa.

  Matkatavaroiden kuljetuksessa pääsaarelta hotellisaarelle saattaa olla viiveitä lennon viivästymisestä, sääolosuhteista yms. johtuen. Matkatavarat saattavat saapua vasta myöhään illalla tai jopa vasta seuraavana päivänä.

  Erityisrajoitukset/Guesthouse
  Osa hotelleistamme sijaitsee paikallisten asukkaiden (ei hotelliketjujen) omistamilla saarilla. Näitä hotelleja kutsutaan nimellä Guesthouse. Näillä saarilla saattaa esiintyä rajoituksia alkoholin tarjoilun sekä rantapukeutumisen suhteen. Mikäli hotellissa on rajoituksia, kerrotaan niistä hotellisivulla, "Tärkeä tietää" -osiossa.